Πολιτική

Την Μ. Παρασκευή Θα Συμβούν Όλα Τα Τρομερά…

Μεγάλη κρίση μπορεί να σημειώσει το ευρώ, την Μεγάλη Παρασκευή, καθώς το ” ευρωπαϊκό εγχείρημα έχει χάσει μέρος της ελκυστικότητάς του”, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker.

“Η Ελλάδα εξακολουθεί να βρίσκεται σε διαμάχη για τους όρους του προγράμματος διάσωσης. Και στο τέλος αυτής της εβδομάδας, μία απόφαση στην αγορά ομολόγων, θα μπορούσε να στείλει το μπλοκ πίσω σε κατάσταση κρίσης” ανέφερε ο κ. Γιούνγκερ σχετικά με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης Πορτογαλίας, από τον οίκο Dominion Bond Rating Service (DBRS).

Η απόφαση λοιπόν που θα ληφθεί την Μ. Παρασκευή για την Πορτογαλία, μπορεί να οδηγήσει ολόκληρη την Ε.Ε είτε σε κρίση, είτε σε ανάπτυξη.

Οι μέχρι τώρα πληροφορίες, θέλουν τους Οίκους Moody’s, Standard & Poor’s και Fitch, να θεωρούν ακόμη επικίνδυνο δανειολήπτη την Πορτογαλία, οπότε θεωρείται αμφίβολη η τελική απόφαση του DBRS. Ωστόσο, όποια και αν είναι η κατάληξη της αξιολόγησης, θα επηρεάσει την κρίση που βιώνει και η Ελλάδα, καθώς ήδη οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές έχουν ναυαγήσει…
Αναμένουμε…

scoops

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ