Αρχείο

Τελεσίγραφο της Ευρώπης προς την Ελλάδα! Ετοιμάστε τώρα σχέδιο ελέγχου συνόρων, αλλιώς έξω από τη ζώνη Σένγκεν!

Τελεσίγραφο δίνει η ΕΕ στην Ελλάδα για να ετοιμασθεί σχέδιο ελέγχου των συνόρων αλλιώς θα μας βγάλουν εκτός ζώνης Σένγκεν!

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

 Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε σήμερα  Τρίτη ότι έχει δώσει στην   Ελλάδα προθεσμία μέχρι τις 26 Απριλίου για να διευκρινίσει πώς σκοπεύει να επιβεβαιώσει εκ νέου τον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της ή, τελικά,  θα ισχύσει ο κίνδυνος αναστολής από την ζώνη Σένγκεν, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Η ΕΕ θέλει τα σχέδια να είναι έτοιμα  έτσι ώστε η Ελλάδα να  διευθετήσει από τα μέσα Μαΐου,  μια σειρά από ελλείψεις που επισημάνθηκαν τον Ιανουάριο κατά την εγγραφή των  χιλιάδων μεταναστών  που έρχονταν από την Τουρκία.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το εκτελεστικό όργανο της ΕΕ, σήμερα  την Τρίτη επέκρινε το  ήδη υπάρχον   σχέδιο δράσης που υπέβαλε Ελλάδα,  πρώτα απ 'όλα για την μη παροχή «λεπτομερών χρονοδιαγραμμάτων» για τον καθορισμό των προβλημάτων.

Η Αθήνα πρέπει να αναφέρει με σαφήνεια ποιοι ακριβώς υπάλληλοι θα εμπλέκονται στην εφαρμογή του σχεδίου  ( Εμείς λέμε ο στρατός) και να δείξει επίσης, ότι θα χρησιμοποιήσει σωστά τα χρήματα  της ΕΕ που προορίζονται για τους διακινούμενους μετανάστες .

«Η Επιτροπή ζητά από την Ελλάδα να παρέχει  πρόσθετα στοιχεία και διευκρινίσεις έως τις  26 Απριλίου ενώ  προσφέρει συνεχή υποστήριξη της προς την Ελλάδα», αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΕ, η οποία αναγνωρίζει  επίσης  ότι η Αθήνα είχε σημειώσει "σημαντική πρόοδο" στην εφαρμογή των υπολοίπων  στοιχείων του σχεδίου δράσης.

Εάν η Ελλάδα δεν «επιδιορθώσει»  τα προβλήματα από τις 12 Μαΐου οι  Βρυξέλλες θα μπορούσαν να επιτρέψουν  στα  υπόλοιπα  κράτη μέλη να επεκτείνουν τους συνοριακούς ελέγχους στην  ζώνη Σένγκεν της ΕΕ  έως και δύο χρόνια, αντί των κανονικών που είναι έξι μήνες, τονίζουν οι Ευρωπαίοι. !!!!

Ένα τέτοιο σενάριο περιγράφεται σύμφωνα με το άρθρο 26 του κώδικα συνόρων του Σένγκεν και θα είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή της συμμετοχής της Ελλάδας στο σύμφωνο, καταλήγει η ανακοίνωση.

Η Γερμανία, η οποία, μαζί με άλλα κράτη μέλη εισήγαγαν ελέγχους στα σύνορα στα τέλη του περασμένου έτους για να επιβραδύνουν την εισροή μεταναστών, μπορεί να  επεκτείνουν τα μέτρα  μέχρι το Μάιο,  σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις του Σένγκεν.

Μας «κτυπά» το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή επιτροπή για να πάρουμε οικονομικά μέτρα και να εξαθλιώσουμε τον ελληνικό λαό , την ίδια  στιγμή οι Ευρωπαίοι θέλουν να μας βγάλουν από την ζώνη του Σένγκεν, ενώ οι Τούρκοι κάνουν ότι θέλουν στο Αιγαίο πέλαγος . Επίσης ,  Τζιχαντιστές προετοιμάζονται για τρομοκρατικό κτύπημα εντός  Ελλάδος σύμφωνα με πληροφορίες στον ελληνικό τύπο.

Πρόκειται για την απόλυτη παράνοια εναντίον της χώρας μας από όλους «αυτούς» τους ΕΧΘΡΟΥΣ . Όπως όμως έλεγε και ο Γέρος του Μοριά « Ταχιά θα ‘μαστε εμείς πάλι νικητές» και έτσι θα γίνει να είμαστε σίγουροι.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ