Πολιτική

Συντάξεις: Τσεκούρι και κάτω από τα 1.300 ευρώ

Κι όμως υπάρχει ένα… τρικ με το οποίο το υπουργείο Εργασίας κόβει συντάξεις και κάτω από τα 1.300 ευρώ το μήνα (μεικτά. Οι συνταξιούχοι που θα δουν άμεσα μειώσεις στις συντάξεις τους από το νέο ασφαλιστικό είναι πολύ περισσότεροι.

Μπορεί η κυβέρνηση να πέρασε από το “δεν θα μειωθούν οι συντάξεις” στο “δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις” και ύστερα στο “δεν θα μειωθούν οι συντάξεις κάτω από τα 1.300 ευρώ” όμως και αυτό το τελευταίο δεν ισχύει.

Αυτό καθώς στον υπολογισμό των χρημάτων, των 1.300 ευρώ μεικτών αποδοχών δηλαδή κύριας και επικουρικής σύνταξης το μήνα δεν υπολογίζονται τα ποσά που προκύπτουν μετά απ’ όλες τις περικοπές.

Αντίθετα, τα 1.300 ευρώ υπολογίζονται περιλαμβάνοντας τόσο την εισφορά αλληλεγγύης από 3% ως 14%, όσο όμως και την εισφορά ασθένειας του 6%.

Με λίγα λόγια για κάποιον συνταξιούχο που χωρίς τις δύο αυτές εισφορές έχει σύνταξη 1.250 ευρώ το μήνα μεικτά δεν εξασφαλίζεται η σύνταξή του καθώς αν προστεθεί το ποσό των εισφορών ο συνταξιούχος αυτός φαίνεται να ξεπερνά τα 1.300 ευρώ και έτσι θα βρεθεί να χάνει μέρος της σύνταξής του.

Λάθος; Κόλπο;

Άγνωστο, η ουσία είναι ότι θα βρεθούν να χάνουν μέρος της σύνταξής του χιλιάδες περισσότεροι συνταξιούχοι, άνθρωποι που παίρνουν λιγότερα από 1.170 ευρώ (καθαρά) το μήνα.

Συντάξεις: Τσεκούρι και κάτω από τα 1.300 ευρώ

Πηγή; newsit.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ