Κόσμος

Στην Μαύρη Θάλασσα ρωσικά βομβαρδιστικά Tu-22M3 θα εκτελούν «ασκήσεις με πυρά» όλο το καλοκαίρι!

Με πρόσχημα την «εκπαίδευση» η ρωσική πολεμική αεροπορία θα μετασταθμεύσει στην Κριμαία στρατηγικά βομβαρδιστικά  μακράς εμβέλειας Tu-22M3 καθ όλη την διάρκεια του καλοκαιριού , ενδεχομένως και λόγω της καταστάσεως στην Μαύρη Θάλασσα και την παρουσία νατοϊκών δυνάμεων.

«Το πεδίο βολής Chauda στην Κριμαία θα είναι το πρώτο θαλάσσιο πεδίο ασκήσεων των στρατηγικών αεροπορικών δυνάμεων (VKS) στην Ρωσία, στο οποίο θα συνεκπαιδευτούν όλοι οι πιλότοι  συμπεριλαμβανομένων των βομβαρδιστικών μακρού  βεληνεκούς Tu-22M3», είπε στους δημοσιογράφους ο Ρώσος ΑΓΕΑ Πτέραρχος  Βίκτορ Μποντάρεφ σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα.

Ο ίδιος τόνισε  ότι στην θαλάσσια  περιοχή Chauda σε περίοδο που θα καλύπτει όλο το  καλοκαίρι μέρα και νύκτα θα πραγματοποιούνται ασκήσεις της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας .

Το πεδίο βολής θα αποτελέσει κύριο χώρο «ενασχόλησης» και  εκπαίδευσης του προσωπικού για όλον τον  χρόνο, ενώ οι πιλότοι θα ασκούνται  σε αυτό ανά πάσα στιγμή της ημέρας ή της νύχτας με  όλα τα είδη των αεροσκαφών. Ακόμη και με στρατηγικά αεροσκάφη Tu-22M3  »,  είπε ο Ρώσος διοικητής της πολεμικής αεροπορίας .

Ρώσοι επιτελείς αναφέρουν ότι το καλοκαίρι που έρχεται θα είναι ιδιαίτερα «θερμό» στην Κριμαία, διότι ο στρατός θα «ασκείται τόσο στην θάλασσα, όσο και στο αέρα και την στεριά».

Με την μέθοδο αυτή η ανώτατη στρατιωτική διοίκηση στην Μόσχα θα έχει ετοιμοπόλεμα στρατεύματα στην Κριμαία  και στην  Μαύρη θάλασσα , έχοντας στην ουσία τις δυνάμεις αυτές σε πλήρη επιφυλακή, εκφοβίζοντας κάθε "ανεπιθύμητο επισκέπτη".

Πληροφορίες αναφέρουν την παρουσία στην ίδια θαλάσσια περιοχή αμερικανικών μονάδων επιφανείας , καθώς και πολεμικών σκαφών από Τουρκία, Βουλγαρία και Ρουμανία.

Επίσης οι κινητοποιήσεις αυτές δίνουν απάντηση και στα  σενάρια περί εξέγερσης των Τατάρων , σύμφωνα με άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο: Τουρκία και ΗΠΑ «προετοιμάζουν» σε τουρκικό έδαφος παραστρατιωτικό σώμα Τατάρων με σκοπό να εισβάλει στην Κριμαία !!

Έχοντας όλα αυτά ως ενδεχόμενα και σε συνδυασμό της  έντονης τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και στην ΒΔ Συρία , η Μόσχα  προσπαθεί να καλύψει όλα τα ενδεχόμενα , αποστέλλοντας παράλληλα αυστηρά «μηνύματα» προς πάσα κατεύθυνση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ