Αρχείο

Σκορπίζει τον τρόμο το PKK στην Τουρκία: Νέα επίθεση με δύο νεκρούς Τούρκους και 46 τραυματίες - Μεταφέρει στρατό στο Sirnak η Άγκυρα (vid)


Mαίνονται οι σφοδρές μάχες στο εσωτερικό της Τουρκίας με τους Κούρδους του PKK να επιτίθενται διαρκώς εναντίον θέσεων του τουρκικού Στρατού ενώ ρουκέτες από την Συρία πλήττουν το τουρκικό έδαφος για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα.

Ταυτόχρονα η Τουρκία μεταφέρει συνεχώς στρατεύματα στο Sirnak όπως θα δείτε και παρακάτω.

Σύμφωνα με δήλωση του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, μέλη του PKK στις 11 Απριλίου πυροδότησαν ένα παγιδευμένο με εκρηκτικά όχημα κοντά στην περιοχή της στρατοχωροφυλακής και στο κτίριο στρατιωτικών κατοικιών στο Hani, στην επαρχία Diyarbakir.

Από την έκρηξη έπεσαν νεκροί δύο Τούρκοι στρατιωτικοί και 46 τραυματίστηκαν συμπεριλαμβανομένων και των 6 μελών των οικογενειών των στρατιωτικών και 2 πολίτες.

Τον Νοέμβριο, η Άγκυρα ξεκίνησε από το Diyarbakir την εκστρατεία ενάντια στο PKK. Τον επόμενο μήνα τέθηκε σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας λόγω της έντασης των συγκρούσεων μεταξύ των μαχητών του PKK και των Τούρκων στρατιωτών.

Τον Μάρτιο, η Άγκυρα ανακοίνωσε το τέλος της εκστρατείας, η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 300 μαχητών του PKK, σύμφωνα με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο.

Tαυτόχρονα οκτώ Τούρκοι τραυματίστηκαν με δύο από αυτούς να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση όταν δύο ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από την Συρία έπληξαν το νοτιοανατολικό προάστιο του Kilis.

Aυτό ήταν το δεύτερο περιστατικό σε λιγότερο από 24 ώρες.

Η μία ρουκέτα εκτοξεύτηκε στις 9.45 am ενώ η δεύτερη έπληξε το πρώτο όροφο ενός ξενοδοχείου.

Όπως έχουμε αναφέρει από το pentapostagma.gr η κόλαση για την Τουρκία τώρα αρχίζει και είναι ακόμη σε πρώιμο στάδιο....

https://twitter.com/bm27_uragan/status/719634079914835968

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ