Αρχείο

Σκηνικό πολέμου πάνω από την Βαλτική μεταξύ Αμερικανών και Ρώσων με σκοπό το έλεγχο του εναέριου χώρου της Βαλτικής

Αμερικανικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι  ρωσικό αεροσκάφος  Su-27S πραγματοποίησε  «επικίνδυνο» ελιγμό κατά την διαδικασία  «fly-by» όπως ονομάζεται η εναέρια αναγνώριση , σε  ένα αεροσκάφος εγκαίρου αναγνωρίσεως των ΗΠΑ, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Το ρωσικό υπουργείο αρνείται τους αμερικανικούς ισχυρισμούς για την πτήση του ρωσικού  Su-27, και τονίζει για προσπάθεια δημιουργίας σκηνικού πολεμικού «επεισοδίου».

Ο εκπρόσωπος του  ρωσικού υπουργείου Igor Konashenkov δήλωσε ότι στις  14 Απριλίου 2016 , ένα αμερικανικό αεροσκάφος αναγνώρισης πλησίασε  τα σύνορα της Ρωσίας. Μετά από μια οπτική επαφή με ένα  ρωσικό Su-27 το αμερικανικό αεροσκάφος «άλλαξε» την πορεία του .

«Οι ισχυρισμοί των δυτικών μέσων ενημέρωσης περί ενός « επικίνδυνου »fly-by από ρωσικό  μαχητικό  αεροσκάφος  τύπου  Su-27 σε ένα αμερικανικό αεροσκάφος  RC-135,  στον εναέριο χώρο  της Βαλτικής είναι ψευδείς», διαβεβαίωσε  ο Ρώσος εκπρόσωπος .

Ο Igor Konashenkov είπε επίσης ότι η πτήση του ρωσικού μαχητικού  Su-27 διεξήχθη σύμφωνα με τα διεθνή  πρότυπα  ασφαλείας.

Την Πέμπτη, η οι δυνάμεις της ρωσικής αεράμυνας εντόπισαν ένα άγνωστο εναέριο ίχνος  που κατευθυνόταν προς τα σύνορα της Ρωσίας με μεγάλη  ταχύτητα .

«Για τον προσδιορισμό του στόχου, απογειώθηκε αμέσως ένα μαχητικό αεροσκάφος  Su-27S των δυνάμεων της αεροπορίας του Στόλου της Βαλτικής με σκοπό την  αναγνώριση.

Πραγματοποιήθηκε  flyby του [ στόχου] και προσδιορίστηκε  το αντικείμενο ως ένα αναγνωριστικό αεροσκάφος τύπου  RC-135U της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ», δήλωσε ο Konashenkov .

«Μετά την οπτική επαφή με το ρωσικό Su-27, το αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος των ΗΠΑ άλλαξε την πορεία του  προς την αντίθετη κατεύθυνση» , πρόσθεσε ο Ρώσος εκπρόσωπος.

Ρώσοι ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι  αμερικανικές αιτιάσεις και «φωνές»,  ως μέρος σχεδίου για τον έλεγχο του εναέριου χώρου της Βαλτικής , από την αμερικανική αεροπορία.

Η κίνηση όμως αυτή του Πενταγώνου θα αναγκάσει το Κρεμλίνο να αποστείλει μαχητικά μεγάλης εμβέλειας στα σύνορα με τις ΗΠΑ , πυροδοτώντας μια νέα λίαν επικίνδυνη κατάσταση.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

“Φωτιά” άναψε στον Μακρόν ο Ερντογάν-Ενισχύσεις από τον γαλλικό στρατό έφθασαν στη Νέα Καληδονία που “ καίγεται” από άκρη σε άκρη

Οι γαλλικές μυστικές υπηρεσίες (DGSI) βλέπουν ξεκάθαρα πλεκτάνη πίσω από την εξέγερση από τις τουρκικές μυστικές...
Ένοπλες Συρράξεις 0

Ο Ζελένσκυ σε πανικό: Μία ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία κινείται ανεξέλεγκτα στο Χάρκοβο ενώ συναντώνται Πούτιν και Σι Τζινπίνγκ (Βίντεο)

ΟΙ Ρώσοι προελαύνουν σε Ζαπορίζιε Χερσώνα και Ντιεπρπετρόφσκ-Αλεξάνντερ Ζιμόφσκυ : Οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν...