Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο Mi-28 συνετρίβη στην Συρία. Τούρκοι αναμεμιγμένοι με Τουρκομάνους επιτέθηκαν στον συριακό στρατό

Ρωσικό επιθετικό ελικόπτερο  Mi-28 συνετρίβη στην Συρία, τις πρώτες πρωινές ώρες του της Τρίτης,με αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο  οι  δύο πιλότοι, αναφέρει το  υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Το ελικόπτερο δεν καταρρίφθηκε, ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι αυτό  συνετρίβη στην επαρχία Χομς. Τα σώματα των πιλότων  ανακτήθηκαν  και μεταφέρθηκαν  στην αεροπορική βάση της Ρωσίας  Hmeymim στην Λατάκεια , κατέληξε  τορωσικό  υπουργείο.

Εντωμεταξύ Τούρκοι κομάντος με πολιτικά αναμεμιγμένοι με τους Τουρκομάνους  επιτέθηκαν στον συριακό στρατό στο Χαλέπι .

Στην απελευθερωμένη από τους ισλαμιστές  τρομοκράτες   πόλη της επαρχίας Αλ-Qaryatayn,  Χομς , Σύροι σκαπανείς με την χρήση εκρηκτικών έχουν  εκκαθαρίσει το 70% της πόλης.

Κατά την διάρκεια των τελευταίων ημερών στην περιοχή Ασράφ οι Κούρδοι έχουν εκκαθαρίσει ολόκληρη την περιοχή από τους ισλαμιστές . Επίσης όλμοι και πολλαπλοί  εκτοξευτές ρουκετών χτύπησαν τις γειτονιές  Maksoud, Ar-Ramus, και Es Sakari.

Ως αποτέλεσμα τους βομβαρδισμού  σκοτώθηκαν αρκετοί αντάρτες , καθώς και  3 άμαχοι μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.

1460419354_original

Την ίδια στιγμή, η οργάνωση  «Al-Nusra Front»  συνεχίζει  να συγκεντρώνει τις δυνάμεις της  στα νοτιο-δυτικά της πόλης του Χαλεπίου. Για άλλη μια φορά όμως , στο έδαφος της Συρίας βρέθηκε  κάτω από τα πυρά των  τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Επίσης τονίζεται ότι η πόλη Cobanbey είναι ζωτικής σημασίας για την ISIS καθώς ισαπέχει από τις περιοχές Azaz, Mera, Jarablus και Munbij.
Η συγκεκριμένη πόλη συνορεύει με την Τουρκία και ήταν από τις πρώτες που πέρασαν στον έλεγχο της ISIS κατά την εκστρατεία της το 2015.

Η Τουρκία κινείται σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα στην Συρία , ενώ ετοιμάζει αμυντική συνεργασία με την Σ.Αραβία. όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά και αναμένονται λίαν συντόμως εξελίξεις.

Βίντεο http://tvzvezda.ru/news/vstrane_i_mire/content/201604121053-d45w.htm

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Σοκάρει τον Μακρόν Γάλλος Στρατηγός ενώ αποχαιρετούν Οχέτινο-Νοβομπαχμούτοβκα οι Ουκρανοί-Το ρωσικό πυροβολικό εξόντωσε πιθανόν και Γάλλους Λεγεωνάριους

Το σίγουρο είναι ότι οι Ρώσοι θα φουλάρουν κατά των Ουκρανών εφόσον οι ΗΠΑ είναι απασχολημένες σοβαρά με το Ισραήλ και...