Κόσμος

Ποιος ήταν ο σκοπός που ο ισραηλινός στρατός πραγματοποίησε την μεγάλη άσκηση στα υψώματα του Γκολάν (ΦΩΤΟ)

Πάνοπλες μονάδες του ισραηλινού στρατού συμμετείχαν  σε μεγάλη έκτασης άσκηση με σκοπό την καλύτερη προετοιμασία  για ενδεχόμενη τρομοκρατική επίθεση στο Ισραήλ από την συριακή πλευρά του  Γκολάν, ανακοίνωσε ο Ισραηλινός στρατός.

Το Ισραήλ τόνισε  ότι η άσκηση δεν είναι συνδεδεμένη με τα  γεγονότα για την «τύχη» της περιοχής  και είχε προγραμματιστεί, αναφέρει ο ισραηλινός τύπος.

Ο ισραηλινός στρατός ολοκλήρωσε την  στρατιωτική άσκηση μεγάλης κλίμακας στα Υψώματα του Γκολάν, την Τετάρτη , η οποία αποτελούσε στην ουσία   «προσομοίωση» σε μια ενδεχόμενη σύγκρουση με ισλαμικές  ένοπλες ομάδες στη Συρία.

Η αιφνίδια άσκηση ξεκίνησε πριν από τέσσερις ημέρες μετά από εντολή του Ισραηλινού αρχηγού Στρατού Στρατηγού Gadi Eisenkot.

Περιελάμβανε ασκήσεις για απόκρουση τρομοκρατικών επιθέσεων στα Υψίπεδα του Γκολάν, με ευρεία χρήση πυραύλων, για  την εξουδετέρωση χερσαίας διείσδυσης  τρομοκρατικών πυρήνων οπλισμένων  με ελαφρά όπλα , αντιαρματικές ρουκέτες, και άλλες εκρηκτικές συσκευές.

Κατά την διάρκεια της άσκησης, οι εκπαιδευόμενοι της ταξιαρχίας πεζικού  Nahal  και της 401η ΤΘΤ υλοποίησαν πλήρως τα πρωτόκολλα έκτακτης ανάγκης και προχώρησαν σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.

isrel 2

Οι δύο ταξιαρχίες κινήθηκαν υπό την προστασία της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας ,καθώς έκαναν χρήση  ελικοπτέρων  CH-53 , UAV, ειδικών  δυνάμεων και πληροφοριών , αλλά και άλλων επίλεκτων  μονάδων του  IDF.

Αυτό το έτος, η περιφερειακή Διεύθυνση στο Γκολάν ολοκλήρωσε την κατασκευή  νέων οχηρώσεων  κατά μήκος των συριακών συνόρων με προηγμένες θέσεις παρατήρησης με θέα το συριακό έδαφος.

Σημειώνεται ότι ισλαμικές  ομάδες, συμπεριλαμβανομένου του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, της Jabhat al-Nusra  και της Ταξιαρχίας των μαρτύρων  Yarmouk (που υποσχέθηκε πίστη στο ISIS) ελέγχουν τώρα αυτά τα εδάφη και αγωνίζονται μεταξύ τους σχεδόν κάθε εβδομάδα.

Ο Ισραηλινός Στρατός έχει διατηρήσει μια πολιτική μη επέμβασης στη συριακή πλευρά των συνόρων, αλλά  παράσχει ανθρωπιστική βοήθεια και ιατρική περίθαλψη σε τραυματίες Σύρους . Το Ισραήλ έχει επίσης αποτρέψει τις  τρομοκρατικές επιθέσεις που στοχεύουν  στα Υψώματα του Γκολάν.

Ο Πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου αποκάλυψε πριν από μία εβδομάδα ότι ο Ισραηλινός Στρατός έχει αναλάβει δεκάδες  επιθετικές επιχειρήσεις ενάντια αποστολές όπλων στην Χεζμπολάχ.

Το Ισραήλ προετοιμάζεται και αναμένει στην ΒΔ πλευρά των συνόρων του. Η Χεζμπολάχ και η Χαμάς σύμφωνα με πληροφορίες θα κτυπήσουν σε κάποια δεδομένη στιγμή τους Ισραηλινούς , λόγω απόκτησης πολεμικής εμπειρίας και άφθονου οπλισμού στον συριακό εμφύλιο.   Αυτό είναι κάτι που αναμένουν οι Ισραηλινοί επιτελείς για αυτό και προετοιμάζονται.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ