Αρχείο

Ο ισλαμικός στρατός έχει στοχοποιήσει αεροδρόμια και το γραφείο της Καγκελαρίου A. Μέρκελ

Η ισλαμική οργάνωση DAESH δημοσίευσε φωτογραφίες  στο Internet καλώντας τους ’’Γερμανούς’’ Μουσουλμάνους να εξαπολύσουν τρομοκρατικές επιθέσεις και στην  Γερμανία, αναφέροντας συγκεκριμένα τα γραφεία της Καγκελαρίου  Άνγκελα Μέρκελ και τα αεροδρόμια της Κολωνίας και Βόννης ως στόχους, ανακοίνωσε οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με τον διεθνή τύπο.

Η Δυτική Ευρώπη ευρίσκεται  σε ύψιστο συναγερμό ασφαλείας μετά τις  βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας της περασμένης εβδομάδας στη βελγική πρωτεύουσα, οι οποίες στοίχισαν την ζωή σε 32 ανθρώπους στο αεροδρόμιο και στο σταθμό του μετρό.

Οι φωτογραφίες  και τα γραφικά που χρησιμοποιούνται από  τον DAESH, δημοσιεύθηκαν  από γερμανικά μέσα ενημέρωσης την Πέμπτη, και περιλαμβάνουν  συνθήματα στα γερμανικά τα οποία υποκινούν τους  μουσουλμάνους να διαπράξουν πράξεις βίας κατά του "εχθρού του Αλλάχ».

Η  ομοσπονδιακή αστυνομία της Γερμανίας, η οποία παρακολουθεί ύποπτους μαχητές που διαθέτουν  γερμανικό διαβατήριο και έχουν πολεμήσει στην Συρία , ανακοίνωσε ότι γνώριζε για τις  φωτογραφίες και ότι  η δημοσίευση τους δεν απαιτεί επιπλέον μέτρα ασφαλείας.

«Είμαστε ενήμεροι για αυτό το υλικό και οι ειδικοί μας έχουν  τον έλεγχο", δήλωσε ο εκπρόσωπος της γερμανικής  μυστική υπηρεσίας . Είναι σαφές ότι η Γερμανία θα είναι το επίκεντρο της διεθνούς τρομοκρατίας και ότι οι επιθέσεις θα μπορούσαν να υλοποιηθούν , ‘‘αλλά το υλικό αυτό δεν αλλάζει την εκτίμηση της ασφάλειας μας’’, δηλώνει στέλεχος των υπηρεσιών αυτών.

Ο Αρχηγός της ομοσπονδιακής Αστυνομίας Holger Muench δήλωσε μετά τις επιθέσεις της 22η Μάρτη στις Βρυξέλλες ότι ο ISIS  εμφανίστηκε πρόθυμος να διεξαγάγει περαιτέρω "θεαματικές" επιθέσεις στην Ευρώπη, καθώς έπασχε από αποτυχίες στο πεδίο της μάχης στο Ιράκ και την Συρία.

Μετά τις επιθέσεις, αυξήθηκαν τα μέτρα στις  ευρωπαϊκές χώρες , ενώ και η καθημερινή  ζωή στο Βέλγιο και στην Ευρώπη έχει επηρεαστεί βαθιά από τις επιθέσεις. Χιλιάδες στρατιώτες έχουν  αναπτυχθεί στους δρόμους, το αεροδρόμιο παραμένει κλειστό, πολλοί σταθμοί είναι κλειστοί ενώ ένα φιλικό παιχνίδι ποδοσφαίρου μεταξύ του Βελγίου και της Πορτογαλίας ματαιώθηκε. Οι επιθέσεις αναζωπύρωσαν επίσης τη συζήτηση για κοινή συνεργασία σε θέματα ασφάλειας, αλλά και των αστυνομικών μεθόδων στην  Ευρώπη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές