Αρχείο

Ο Αλέξης Τσίπρας «ετοιμάζεται» να μεταβεί και πάλι για επίσκεψη στην Ρωσία. Γιατί;

Το ενδεχόμενο μετάβασης του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην  Ρωσία, στο πλαίσιο της ρωσο-ελληνικών εορτασμών , ανέφερε σε συνέντευξή της στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti, η  εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης κ. Όλγα Γεροβασίλη .

Στην Αθήνα, δεν αποκλείουν την μετάβαση του  Έλληνα Πρωθυπουργού  Αλέξη Τσίπρα στην Μόσχα , την δεύτερη μέσα σε ένα χρόνο.

«Στο πλαίσιο του εορτασμού του ρωσικού έτους, υπάρχει η περίπτωση επισκέψεως  σε  υψηλότερο επίπεδο στην Μόσχα, χωρίς να έχει ακόμη συζητηθεί  η ημερομηνία, για αυτό και τώρα δεν μπορώ να σας δώσω συγκεκριμένες πληροφορίες», είπε η κ. Γεροβασίλη.

Ο Α.Τσίπρας έχει ήδη επισκεφθεί την Ρωσική Ομοσπονδία, το καλοκαίρι του περασμένου έτους, όταν μετέβη στην Αγία Πετρούπολη επ΄ευκαιρία ενός  οικονομικού Φόρουμ.

Η ανακοίνωση αυτού του ενδεχόμενου την δεδομένη χρονική στιγμή με  ανοικτά όλα τα μέτωπα για την κυβέρνηση , και ειδικά με το ΔΝΤ, μοιάζει πιο πολύ με «απειλή», παρά με οτιδήποτε άλλο.

Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα δίπλα στον Β.Πούτιν αποτελεί μια «εικόνα» την οποία απεχθάνεται η Ουάσιγκτον λόγω της κόντρας με την Ρωσία και των γεωπολιτικών της σχεδίων.

Από την άλλη πλευρά οι Ρώσοι είναι και αυτού δυσαρεστημένοι από την μη συμμετοχή σε πολλές ελληνικές ιδιωτικοποιήσεις και αναμένουν μόνο την πώληση του ΟΣΕ και του Λιμένα της Θεσσαλονίκης .

Όπως και να έχει το ζήτημα η Ελλάδα οφείλει και πρέπει να  «ακροβατήσει» ανάμεσα σε δύο μεγάλες υπερδυνάμεις (ΗΠΑ και Ρωσία) καθώς και σε μία τρίτη υπερδύναμη  που έρχεται από την Ανατολή με  μεγάλη ταχύτητα (Κίνα).

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr με τίτλο (Έρχεται στην Ελλάδα ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν, υλοποιώντας μια ιστορική επίσκεψη!), αναφέραμε ότι μεταξύ  Ελλήνων και  Ρώσων αξιωματούχων συζητούνται το τελευταίο διάστημα οι λεπτομέρειες της επισκέψεως του Ρώσου Προέδρου Β.Πούτιν  στην Ελλ'αδα ενώ  αναζητούνται οι κατάλληλες ημερομηνίες .

Το ερώτημα όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις με το ΔΝΤ είναι θα έρθει ο Βλαδίμηρος στην Ελλάδα ή θα μεταβεί ο Αλέξης στην Μόσχα;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...