Κόσμος

Οι Βαυαροί θα εισαγάγουν το βιβλίο του Αδόλφου «ο Αγών μου» στο σχολικό τους πρόγραμμα ξυπνώντας ναζιστικές μνήμες

Το βαυαρικό κοινοβούλιο συζητούσε σήμερα Μ. Πέμπτη  το αν θα πρέπει να επιτραπεί μια σχολιασμένη έκδοση του πασίγνωστου βιβλίου περί υ ναζισμού του Αδόλφου Χίτλερ «Mein Kampf» για εκπαιδευτική χρήση στα σχολεία και άλλα ιδρύματα, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Ο ναζισμός και τα εκατομμύρια των θυμάτων γοητεύουν πολλούς ακόμα σε μια περιοχή η οποία την εποχή εκείνη θεωρούνταν προπύργιο του ναζιστικού καθεστώτος, ενώ σήμερα εκφράζει έντονα αποσχιστικές τάσεις. Η Βαυαρία είναι το κρατίδιο με τους περισσότερους πλούσιους στην Γερμανία , και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ.

Η νέα έκδοση των 2.000 σελίδων του βιβλίου που στιγμάτισε την ανθρωπότητα  αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση των  μπεστ σέλερ, σύμφωνα με το περιοδικό  Der Spiegel αυτό το μήνα, περιλαμβάνοντας  3.700 σχολιασμούς που προσπαθούν να «προστατέψουν»  την αντισημιτική ρητορική του Χίτλερ και να εκθέσουν με ωμό τρόπο την ναζιστική προπαγάνδα του, εκτιμούν πολλοί διεθνείς αναλυτές.

Όταν  το νέο βιβλίο  κυκλοφόρησε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο, τα  πνευματικά δικαιώματα οι σύμμαχοι τα έδωσαν  στο  υπουργείο  του κρατιδίου της Βαυαρίας μετά την λήξη  του Β 'Παγκοσμίου  Πολέμου . Το βαυαρικό υπουργείο είχε αποφύγει επιμελώς  την αναδημοσίευση του κειμένου για επτά δεκαετίες υπό τον φόβο της υποδαύλισης του αντισημιτισμού. Αλλά το 2015 με την Γερμανία να κάνει για τα καλά "κουμάντο¨ στην Ευρώπη , οι σπόνσορες του «αυγού του φιδιού» δεν φοβούνται πλέον κανέναν.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης στη Βαυαρία, συμπεριλαμβανομένων των Σοσιαλδημοκρατών, των Πρασίνων , πιέζουν για τη χρήση του βιβλίου στα σχολεία για να εκπαιδευτούν λένε οι νέοι  Γερμανοί  σχετικά με την ιστορία της χώρας. Μιλάμε για  ευθεία σύνδεση του ναζιστικού παρελθόντος με την σημερινή Γερμανία.

Το  Υπουργείο Παιδείας της Βαυαρίας  συντάσσεται θετικά στην χρήση του βιβλίου αυτού με προϋποθέσεις με σκοπό να ενσωματωθεί  αυτό στο πρόγραμμα σπουδών.

Οι Εβραίοι ηγέτες της Γερμανίας , συμπεριλαμβανομένης της Charlotte Knobloch,  πρώην πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου των Εβραίων στη Γερμανία, αντιδρούν έντονα στην οποιαδήποτε  χρήση του κειμένου από το βιβλίου του Αδόλφου στα σχολεία, υποστηρίζοντας ότι περιέχει ρητορική μίσους.

Η σχολιασμένη έκδοση έκανε το ντεμπούτο της  ως  μπεστ σέλερ τον Ιανουάριο και αναρριχήθηκε στην πρώτη θέση στην κατάταξη ενώ πωλήθηκαν  55.000 αντίτυπα. Η επιστροφή στις ρίζες και η εμφάνιση ναζιστικών ιδεών περί καθαρότητας και υπόδουλων λαών κυριαρχεί ήδη στην πολιτική ελίτ της χώρας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...