Αρχείο

ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΣΥΜΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με στον στενό συνεργάτη του στυγνού φασίστα δικτάτορα της Αργεντινής, Χόρχε Ραφαέλ Βιντέλα, τον οποίο ευλογούσε στις δολοφονίες του, συμπροσευχήθηκαν για τους πρόσφυγες σε ένα τηλεοπτικό σόου οι Αρχιεπίσκοπος και Πατριάρχης. Η εγκληματική υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο!

Μας έστειλαν αυτά τα αποκαλυπτικά στοιχεία για τον Ιησουίτη Πάπα που έδωσε την «παράσταση» του στην αγιωτόκο Λέσβο.

«Οι Μανάδες της Πλατείας του Μάη (Plaza del Mayo), το κίνημα των Μανάδων της Αργεντινής (το Μ κεφαλαίο) που δολοφονήθηκαν τα παιδιά τους από το δικτατορικό καθεστώς του μαύρου δικτάτορα της Αργεντινής, Χόρχε Ραφαέλ Βιντέλα, έχουν από πολλά χρόνια μιλήσει για τον φασιστικό ρόλο του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος.

Αυτός είναι ο κύριος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος…
Ήταν το πολύ μακρινό (;) 2007, όταν οι Μανάδες της Plaza de Mayo εξαπολύουν επίθεση εναντίον τριών (3) πανίσχυρων προσωπικοτήτων της Αργεντινής για τη συνεργασία τους με το αμερικανοκίνητο αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς του Χόρχε Ραφαέλ Βιντέλα, μεταξύ αυτών τον καρδινάλιο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο και σήμερα ηγέτη της παπικής εκκλησίας.
Την Ανακοίνωση των Μανάδων της Plaza de Mayo υπογράφει προσωπικά η Μάνα Hebe de Bonafini, ή ηγέτης των Μανάδων που τους δολοφόνησαν τα παιδιά οι φασίστες του Βιντέλα κι έχει τον τίτλο: «Ο φασισμός επιτίθεται με τους Macri, Bergoglio και Bendini» (την παραθέτουμε ολόκληρη παρακάτω). Σ’ αυτό το μνημειώδες κείμενο-καταγγελία, οι Μανάδες καταγγέλλουν τους πανίσχυρους άνδρες της Αργεντινής Macri, Bergoglio και Bendini.

desaparecidos-morti

Ειδικά για τον καρδινάλιο Bergoglio, που έγινε πάπας και σήμερα τίμησαν ο πρωθυπουργός και οι ταγοί της Ορθόδοξης εκκλησίας, επισημαίνουν μεταξύ άλλων:

«Αρνούμαστε τα λόγια του καρδινάλιου Bergoglio που λέχθηκαν για να προστατεύσουν τους φασίστες. Αυτοί γνωρίζουν ότι είναι συνένοχοι της δικτατορίας. Κανείς τους, ούτε η Εκκλησία, ούτε οι Δικαστές καταδίκασαν κάποιο επίσκοπο για όσα έκανε. Ούτε εκείνους που διάβαζαν ευχές όταν πετούσαν τα πτώματα των παιδιών μας στο ποτάμι ή τους βασάνιζαν».

Η καταγγελία του φασίστα καρδιναλίου Jorge Mario Bergoglio, που έγινε πάπας Φραγκίσκος, δεν είναι σημερινή… Ο αντάρτης παπάς Don Vitaliano della Sala, που συμμετέχει στο κίνημα ‘no global’, στην προσωπική του ιστοσελίδα λέει τα «σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη» για τη συνεργασία του πάπα με τη χούντα του Βιντέλα, που δολοφόνησε 9.000 ανθρώπους.
Και το συγκλονιστικό; Ο ίδιος ιερέας είχε δημοσιοποιήσει τα στοιχεία για τον συνεργάτη της χούντας αρχιεπίσκοπο Αργεντινής κι όταν παλιότερα διεκδικούσε την ηγεσία του Βατικανού.

Επίσης, ντοκουμέντα για τη συνεργασία του σημερινού πάπα με την πιο αιμοσταγή δικτατορία στη Λατινική Αμερική, από τις 24 Μάρτη 1976 και μέχρι προσφατες επανεκδόσεις, παραθέτονται στο βιβλίο «Το νησί της Σιωπής – Ο ρόλος της Εκκλησίας στη δικτατορία της Αργεντινής» (L’isola del silenzio. Il ruolo della Chiesa nella dittatura argentina).

bergoglio

Ο ρόλος της καθολικής εκκλησίας στη δικτατορία του Βιντέλα, περιγράφεται από τον παγκοσμίου φήμης Αργεντινό δημοσιογράφο Horacio Verbitsky.

Μια έρευνα 15 χρόνων που μελετάει εκείνη την τραγική περίοδο της χώρας του και ξεσκεπάζει τη συνεργασία του σημερινού πάπα με τους φασίστες»

Αυτόν υποδέχτηκαν οι υποτιθέμενοι Ιεράρχες της Ορθοδοξίας και μάλιστα τον αποκάλεσαν αδελφό τους. Εμείς τι να πούμε. Αλλοίμονο για το θλιβερό τους κατάντημα και πιο αλλοίμονο για το ποίμνιο.
Πηγή : press-gr

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...