Κόσμος

Μεγάλες ασκήσεις των Ρώσων Αλεξιπτωτιστών στην Αρκτική τον Απρίλιο

Εκατοντάδες Ρώσοι αλεξιπτωτιστές καθώς και χερσαίες δυνάμεις του συνασπισμού CSTO  θα πραγματοποιήσουν  ασκήσεις στις ακραίες συνθήκες της περιοχής της Αρκτικής τον Απρίλιο.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις της Ρωσίας, σε συνεργασία με τα στρατεύματα των  χωρών μερών του συνασπισμού (CSTO) θα πραγματοποιήσουν  ασκήσεις ρίψεων  στην περιοχή της Αρκτικής τον Απρίλιο του 2016, τονίζει το  ρωσικό υπουργείο Άμυνας σήμερα Δευτέρα, σύμφωνα με  σχετικό δημοσίευμα.

«Στο πλαίσιο της ανθρωπιστικής έρευνας και εκπαίδευσης των  αερομεταφερόμενων μονάδων εκστρατείας και δρώντας από κοινού με  τα στρατεύματα των χωρών CSTO θα  διεξάγουν τις ρίψεις υλικού και προσωπικού με  αλεξίπτωτο σε μία από τις περιοχές της Αρκτικής, μέσα στον Απρίλιο του 2016», αναφέρει Ρώσος υψηλόβαθμός αξιωματικός.

Ο συνασπισμός των χωρών CSTO είναι μια διακυβερνητική στρατιωτική συμμαχία η οποία σχηματίστηκε το 1992 με έξι μέλη επί του παρόντος: Ρωσία, Τατζικιστάν, Καζακστάν, Κιργιστάν, Αρμενία και Λευκορωσία.

Υπενθυμίζουμε ότι  οι ρωσικές δυνάμεις αλεξιπτωτιστών αποτελούν το πλέον επίλεκτο και ετοιμοπόλεμο τμήμα των ρωσικών δυνάμεων, ενώ  πιστώνονται με μια μεγάλη επιχειρησιακή επιτυχία όταν τον Μάρτιο του 1999 κατέλαβαν αιφνιδιαστικά πριν τις ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις το αεροδρόμιο της Πρίστινα στο Κοσσυφοπέδιο μετά από μία εκπληκιτική πορεία 5 ωρών από την βάση τους στη Βοσνία.

Η ενεργοποίηση όμως αυτήν την χρονική στιγμή των δυνάμεων αυτών,  συμπίπτει με τις εχθροπραξίες στην περιοχή του Ναγκόρνο-Καραμπάχ , οι οποίες δεν φαίνεται να σταματούν ενώ η Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν συγκεντρώνουν συνεχώς δυνάμεις και μέσα στην περιοχή αυτή.

Οπότε σε αυτήν την περίπτωση όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά , ακόμα και  η  δράση στην εν λόγω περιοχή των δυνάμεων αυτών  ως «ειρηνευτική δύναμη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...