Αρχείο

Κίνδυνος μετάδοσης μολυσματικών ασθενειών από τους μετανάστες στους πρόχειρους καταυλισμούς αναφέρει ο διεθνής τύπος

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Οι ελληνικές αρχές και διεθνείς οργανισμοί  ανησυχούν για την εξάπλωση των ασθενειών στους πρόχειρους καταυλισμούς προσφύγων, προτρέποντας τους μετανάστες να μετεγκατασταθούν σε οργανωμένους καταυλισμούς με καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, αναφέρει το διεθνές πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ειδικά φυλλάδια μοιράζονται στους μετανάστες του  στρατοπέδου της Ειδομένης  στα σύνορα   Ελλάδας - ΠΓΔΜ , τα οποία αναφέρουν  ότι ασθένειες όπως  η γαστρεντερίτιδα, ψείρες και η ψώρα εξαπλώνονται ταχύτατα μεταξύ των σχεδόν 10.400 ατόμων εκεί.

Το φυλλάδιο είναι γραμμένο σε τέσσερις γλώσσες, συμπεριλαμβανομένων των αραβικών και Φαρσί, και καλεί τους μετανάστες να μετεγκατασταθούν σε μία από τις πολλές οργανωμένες κατασκηνώσεις σε όλη την Ελλάδα.

Αλλά ,  μετανάστες και  πρόσφυγες που ευρίσκονται στην Ειδομένη δεν μετακινούνται σε καμία περίπτωση οικειοθελώς,  ειδικά από τότε που η Αυστρία και αρκετές βαλκανικές χώρες έκλεισαν τα σύνορά τους στα μέσα Μαρτίου. Το Σάββατο, συμπληρώθηκε μόνο ένα λεωφορείο με μετανάστες για τα κέντρα κράτησης.

Εκτός από την Ειδομένη,  άλλοι 10.000 μετανάστες διαμένουν σε πρόχειρους καταυλισμούς στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Επίσης, αναφέρθηκε   σήμερα  ότι κατά την επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου  στο  νησί της Λέσβου,  ο Ποντίφηκας συνάντησε  ανάμεσα στους  μετανάστες και έναν χήρο  άνδρα μιας  Σύριας χριστιανής γυναίκας που εκτελέστηκε από τους τζιχαντιστές  αρνούμενη να αποκηρύξει την πίστη της.

Ο Πάπας δήλωσε στους  πιστούς στην πλατεία του Αγίου Πέτρου την Κυριακή ότι «αυτή είναι μια  πραγματική μάρτυρας του Θεού».

Οι πρόσφυγες/μετανάστες ήρθαν στην Ελλάδα με σκοπό να διέλθουν για την κεντρική Ευρώπη, γιατί «κάποια πολιτικός » (Α. Μέρκελ), δήλωσε ότι η Γερμανία θα δέχονταν κάποιες εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες.

Τώρα που οι ίδιοι( Γερμανοί) έκλεισαν τα σύνορα της Ευρώπης,  η χώρα μας ευρίσκεται  εν μέσω οικονομικής κρίσης, διαπραγμάτευσης με τους δανειστές , και ελληνοτουρκικών επεισοδίων , έχοντας  να διευθετήσει και τις ζωές αυτών των χιλιάδων ανθρώπων.  Έπεσαν πολλά μαζεμένα και δύσκολα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...