Αρχείο

Η DARPA παρουσιάζει τον αμερικανικό «κυνηγό» των ρωσικών υποβρυχίων.

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Εκπρόσωποι της υπηρεσίας απορρήτων  τεχνολογικών επιτευγμάτων του Πενταγώνου γνωστή και ως Defense Advanced Research Projects (DARPA) παρουσίασε στο κοινό  τον νέο  «κυνηγό των ρωσικών υποβρυχίων»  με την κωδική ονομασία ACTUV, αναφέρει ο διεθνής τύπος.

Η εξέλιξη αυτή θα βοηθήσει τις αμερικανικές ναυτικές δυνάμεις  να συνεχίσουν  να καταστρέφουν εχθρικά υποβρύχια , συμπεριλαμβανομένων των  ρωσικών υποβρυχιών τα οποία αποκαλούνται «αθόρυβα» λόγω του πολύ μικρού ακουστικού ίχνους που εκπέμπουν , αναφέρουν Αμερικανοί ειδικοί.

Αυτό το αμερικανικό ρομπότ, το οποίο διαθέτει  μήκος  40 μέτρα, είναι εξοπλισμένο με ειδικό εξοπλισμό πλοήγησης, συμπεριλαμβανομένων των σόναρ. Είναι σε θέση να ελίσσεται με μεγάλη ευκολία ακόμα και σε δύσκολες καιρικές συνθήκες. Επιπλέον, τα πλοία τύπου  ACTUV μπορούν να ενεργούν αποστολές εφοδιασμού και να διενεργούν επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών.

Κατά τη διάρκεια δοκιμών που διενεργήθηκαν  , το πλοίο κινήθηκε με τρομερή ευκολία σε διαδρομή, στην οποία υπήρχαν ύφαλοι, πλοία επιφανείας, πολλά απρόβλεπτα, και ρηχές περιοχές. Το νέο πλοίο-ρομπότ έχει καταφέρει να περάσει με επιτυχία όλα τα τεστ, ενώ ο ίδιο δεν φαίνετε να αντιμετωπίζει εμπόδια. Το Πεντάγωνο παρουσίασε  επίσημα το  βίντεο του νέου πλοίου αυτού.

Σε άρθρο από την ιστοσελίδα pentapostagma.gr με τίτλο: Τα νέα ρωσικά υποβρύχια «Yasen» απέναντι στα αμερικανικά «Birginia», είχαμε αναφέρει ότι πολλοί Αμερικανοί κυβερνήτες  δεν έκρυψαν το γεγονός ότι είναι πολύ εντυπωσιασμένοι με την ικανότητα των ρωσικών υποβρυχίων αυτής της κλάσης , τα οποία  αντιπροσωπεύουν έναν σοβαρό και ουσιαστικό κίνδυνο για το  Πολεμικό  Ναυτικό  των ΗΠΑ, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα.

Υπενθυμίζεται ότι τόσο τα ρωσικά υποβρύχια κλάσεως «Yasen» , όσο και τα  αμερικανικά κλάσεως «Birginia»,  είναι από τα πιο προηγμένα υποβρύχια στον κόσμο.

Όπως λένε οι Ρώσοι σχεδιαστές, το «Yasen» είναι το πιο αθόρυβο υποβρύχιο του κόσμου , ακόμη  και από τα σύγχρονα αμερικανικά πυρηνικά υποβρύχια κλάσεως «Seawolf».

Το  νέο ρωσικό στρατηγικό υποβρύχιο , είναι σε θέση να επιχειρεί υποβρυχίως έχοντας τη δυνατότητα να εκτελέσει ένα πολύ ευρύ φάσμα θαλασσίων αποστολών, όντας εξοπλισμένο με τρομερά οπλικά συστήματα .

Πρόκειται λοιπόν για μία τεχνολογική προσπάθεια των Αμερικανών να δημιουργήσουν προηγμένα οπλικά συστήματα , μειώνοντας παράλληλα τον αριθμό τους για να ελέγξουν τον αμυντικό προϋπολογισμό του κράτους. Κύριο στόχος είνια τα ρωσικά υποβρύχια τα οποία αρχίζουν να γίνιονται λίαν επικύνδυνα σε κλειστές θάλασσες όπως είναι η Μεσόγειο θάλασσα.

https://youtu.be/DJ0oW3wcFuo

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ