Κόσμος

Η Ρωσία έδωσε «πράσινο φώς» στα ιρανικά γεωργικά προϊόντα. Η Ελλάδα ακόμη αναμένει την ΕΕ

Η δημιουργία των λεγόμενων "πράσινων διαδρόμων" στην Ρωσία για τα γεωργικά προϊόντα που προέρχονται από το Ιράν υλοποιούνται με σκοπό να αντικαταστήσουν τα τουρκικά προϊόντα σταδιακά λόγω των κυρώσεων , δήλωσε ο Ρώσος Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας Σεργκέι Λεβίν  στο portal Sputnik.

Ο Λεβίν είχε ανακοινώσει τον σχεδιασμό των αποκαλούμενων «πράσινων διαδρόμων» για τα γεωργικά προϊόντα που προέρχονται από το Ιράν στην Δημοκρατία του Νταγκεστάν από τον Μάρτιο του 2016, στα πλαίσια συνεργασίας των δύο χωρών.

«Μετά την έγκριση από την κυβέρνηση της Ρωσίας, και λόγω των κυρώσεων στην  εισαγωγή γεωργικών προϊόντων από την Τουρκία, το  Υπουργείο Γεωργίας εργάζεται ενεργά για την αντικατάσταση των προϊόντων αυτών, πρώτα απ 'όλα, με βάση τα εμπορεύματα από το Ιράν. Κατά πρώτο λόγο,  προκειμένου να δημιουργηθεί ένας «πράσινος διάδρομος» που θα συνδέει τις δύο χώρες  », είπε ο Λεβίν , όπως αναφέρεται από την υπηρεσία τύπου της δημοκρατίας  του Νταγκεστάν.

Οι σχέσεις μεταξύ Μόσχας και Άγκυρας επιδεινώθηκαν μετά την κατάρριψη του ρωσικού Su-24 πάνω από τη Συρία από τουρκικόF-16 στις 24 Νοεμβρίου, 2015. Τον Δεκέμβριο, η Ρωσία εισήγαγε μια σειρά οικονομικών μέτρων κατά της Τουρκίας για την αντιμετώπιση του περιστατικού.

Ο κύκλος εργασιών μεταξύ της Ρωσίας και του  Ιράν ανέρχεται σε 700 - 800.000.000 $.

Τον Φεβρουάριο  κατά την συνάντηση της ρωσικής και της ελληνικής πλευράς λόγω του εορτασμού του ρωσικού έτους στην Ελλάδα , Έλληνες αξιωματούχοι χαιρέτισαν την πρωτοβουλία για την δημιουργία του «οδικού χάρτη» της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της γεωργίας με την Ρωσία .

Η  ελληνική πλευρά  επιβεβαίωσε  την πρόθεσή της να επεκτείνει την συνεργασία αυτή σε όλους αυτούς τους τομείς,  και χαιρέτισε την πρωτοβουλία για την επανεκκίνηση των εμπορικών δραστηριοτήτων βήμα-βήμα στον  αγροτικό τομέα, δίνοντας ελπίδα σε χιλιάδες Έλληνες αγρότες .

Το τι ακριβώς  έγινε από τότε αναμένουμε να μάθουμε από τα αρμόδια υπουργεία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...