Αρχείο

Η Ελλάδα κουβαλά το τεράστιο φορτίο της μεταναστευτικής κρίσης που δοκιμάζει την αντοχή και της ίδιας της ΕΕ

«Η Ελλάδα σε σχέση με την κρίση της μετανάστευσης μεταφέρει ένα πολύ βαρύ φορτίο του ευρωπαϊκού συνόλου, αντιδιαμετρικά   δυσανάλογο σύμφωνα με τις δυνατότητές της χώρας  σε αυτή την κατάσταση», δήλωσε η  επίσημη  εκπρόσωπος τύπου κ.  Όλγα Γεροβασίλη,  στο ρωσικό  αμυντικό portal Sputnik Express.

Η ίδια επίσης τονίζει ότι η ολόκληρη   Ευρώπη σήμερα δοκιμάζεται σε σχέση με την κρίση της μετανάστευσης.

«Η Ευρώπη σήμερα δοκιμάζει την αντοχή της.  Υπάρχουν χώρες που έχουν κλείσει τα σύνορα, πιστεύοντας ότι με αυτόν τον τρόπο θα διώξουν  μακριά τον «εχθρό».  Η αλήθεια είναι ότι αν υπάρχει ένας «εχθρός», αυτός είναι το κλείσιμο των συνόρων, και οι επιπτώσεις που φέρνει η κίνηση αυτή, τόνισε η ίδια στον ρωσικό τύπο.

Η κ. Γεροβασίλη μιλώντας στο ρωσικό ΜΜΕ επεσήμανε ότι η Ελλάδα  λόγω της μεταναστευτικής  κρίσης διέρχεται μια ακόμη κρίση δεδομένης της ύπαρξης της οικονομικής κρίσης της χώρας.

«Πράγματι, η χώρα μας μεταφέρει ένα πολύ βαρύ φορτίο που υπερβαίνει την ικανότητα της , και είναι ασύγκριτα μεγάλο σε σχέση με τις δυνατότητές της  σε αυτή την κατάσταση, όμως, αγωνιζόμαστε.» τόνισε η ίδια .

«Οι Έλληνες ανταποκρίνονται με τα σωστά αντανακλαστικά σε αυτή τη μεγάλη πρόκληση, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση, την  οποία διανύει και ατομικά, και ομαδικά ολόκληρος ο  ελληνικός λαός, ο οποίος  αντέδρασε με ανθρώπινες σχέσεις,  αλληλεγγύη και  σεβασμό και  αξιοπρέπεια  στα  ανθρώπινα  δικαιώματα των  προσφύγων . Οι Έλληνες είναι  εξοικειωμένοι με την  μετανάστευση,  είναι σαφές ότι δεν έχουν ξεχάσει το παρελθόν τους . Το ίδιο μας είπαν και Ρώσοι αξιωματούχοι  σε σχέση με το θέμα της μετανάστευσης, λέγοντας ότι η χώρα μας, ως χώρα εισόδου φέρει ένα πολύ βαρύ φορτίο. για παράδειγμα, μου είπαν ότι η Ελλάδα ήταν το "θύμα" και ο όρος αυτός έχει διατυπωθεί από πολλούς», πρόσθεσε η ίδια , σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της επίσκεψης της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Η χώρα μας διέρχεται μια πολλαπλή και δυσανάλογη κρίση , που είναι συγχρόνως οικονομική, ηθική, μεταναστευτική και εθνική κρίση , απειλώντας την ίδια την υπόσταση  μας ως έθνους.

Μόνο εάν επιστρέψουμε στις ηθικές και θρησκευτικές αξίες των προγόνων μας θα μπορέσουμε να επιβιώσουμε από την καταιγίδα που μας κτυπά. «Η Ελλάδα ως χώρα  δύναται να επιζήσει και θα επιζήσει» .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές