Κόσμος

Ετοιμάζεται το νέο ρωσικό αεροπλανοφόρο που θα έχει την ονομασία «Θύελλα»

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Σε παλαιότερο άρθρο στο pentapostagma.gr με τίτλο: Η Ρωσία ετοιμάζει την κατασκευή νέου αεροπλανοφόρου πολύ ενωρίτερα από το προβλεπόμενο), είχαμε αναφέρει ότι η Ρωσία ετοιμάζει πυρετωδώς την κατασκευή του νέου αεροπλανοφόρου το οποίο αποτελεί  επιτακτικό έργο περισσότερο από ποτέ.

Παρά το γεγονός ότι το πρόγραμμα εξοπλισμού μέχρι το 2020 δεν προβλέπει κονδύλια για την κατασκευή αεροπλανοφόρων στη Ρωσία, η μελέτη για το πολλαπλών αποστολών  βαρύ αεροπλανοφόρο με την ονομασία  «Θύελλα», συνεχίζεται κανονικά, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

Το πρόπλασμα του αεροπλανοφόρου  παρουσιάστηκε στο διεθνές φόρουμ «Στρατός του 2016». Το νέο ρωσικό πλοίο δύναται να κατασκευαστεί σε  τουλάχιστον δύο ναυπηγεία, αυτό  της Αγίας Πετρούπολης «Baltiysky Zavod» και στο "Severnaya Verf".

Αυτή την στιγμή το  ρωσικό ναυτικό διαθέτει  μόνο ένα αεροπλανοφόρο , το  «Ναύαρχος Κουζνέτσωφ», το οποίο , όπως αναφέρθηκε έχει εφοδιαστεί  με νέα σύγχρονα αεροσκάφη  MiG-29K.

Επίσης, το αεροπλανοφόρο εκτός από την τα μαχητικά αεροσκάφη ,  είναι εξοπλισμένο και με πυραύλους τύπου  cruise "Granit", και διάφορα είδη των πυραυλικών συστημάτων καθώς και  αντιαεροπορικά συστήματα .

Το κέντρο  έρευνας και σχεδιασμού  Nevskoye ετοιμάζει ένα μοντέλο   ενός μελλοντικού 100.000 τόνων αεροπλανοφόρου , που ορίζεται ως  σχέδιο  23000E Shtorm. Το νέο αεροπλανοφόρο θα μεταφέρει τουλάχιστον 90 πολεμικά αεροσκάφη.

Η κύρια απαίτηση από το ρωσικό  Υπουργείο  Άμυνας για τους προγραμματιστές και τους σχεδιαστές του αεροπλανοφόρου «Θύελλα» είναι η δημιουργία  ενός πλοίου πολλαπλών χρήσεων που θα αποτελεί μια ναυτική ρωσική βάση.

Τόσο όσον αφορά την χρήση  αεροσκαφών από το κατάστρωμα, όσο στην «φιλοξενία μονάδας πεζοναυτών με τα οχήματα της» έως την δυνατότητα να φέρει πυραυλικά συστήματα αιχμής ,  μας δίνεται  μια άλλη  άποψη της αποτελεσματικότητας  , στο πλαίσιο των διαφορετικών δράσεων στην θάλασσα, τονίζουν Ρώσοι ειδικοί  .

48076_original-1

Επίσης η ομάδα που έχει αναλάβει το έργο αυτό θα  αναπτύξει ένα σχέδιο αεροπλανοφόρου πολλαπλών χρήσεων με τη μορφή μοντέλων που θα τίθενται σε ένα  κύκλο δοκιμών σε ειδικές πισίνες, προσομοιώνοντας τη λειτουργία του πλοίου σε διάφορες συνθήκες.

Άλλα μοντέλα, στην πραγματικότητα, έχουν σχεδιαστεί για την οπτική αναπαράσταση του μέλλοντος αεροπλανοφόρου.

Το νέο ρωσικό αεροπλανοφόρο  θα αποτελεί το «μακρύ χέρι» του Κρεμλίνου σε όλον τον κόσμο , επιδεικνύοντας την ρωσική ναυτική ισχύ για αυτό και είναι επιτακτική περισότερο από ποτέ η άμεση κατασκευή του .

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ