Αρχείο

Ερντογάν προς Ευρωπαίους: «Δεν μας κάνετε και χάρη με την χορήγηση βίζας στους Τούρκους πολίτες για ταξίδια στην ΕΕ»!!

«Ψιλό γαζί» επεξεργάζεται στην κυριολεξία  ο Τούρκος Πρόεδρος τους "υπερήφανους" Ευρωπαίους , οι οποίοι μόνο στην Ελλάδα ξέρουν να κουνάνε το δάκτυλο.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση  « δεν κάνει καμία χάρη στην Τουρκία χορηγώντας βίζα για ελεύθερη διακίνηση στους  Τούρκους πολίτες στις χώρες μέλη της ΕΕ», είπε  ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Κροατία , σύμφωνα με τον τουρκικό τύπο.

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ενεργεί σαν να κάνει στην Τουρκία χάρη  ή βοηθώντας αυτήν»  δήλωσε ο Ερντογάν, προσθέτοντας ότι ο ίδιος το εξήγησε αυτό,  τόσο στον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ , όσο και στον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής της G-20 στην Αττάλεια τον περασμένο Νοέμβριο.

«Η ημερομηνία της χορήγησης βίζας είχε ήδη ανακοινωθεί στην Άγκυρα από την εποχή που  ήμουν ο πρωθυπουργός.  Δεν υπήρχαν προϋποθέσεις για αυτό. Οι συμφωνίες υπογράφηκαν και επρόκειτο να τεθούν  σε ισχύ τον Σεπτέμβριο. Τώρα δεν μπορώ να καταλάβω πώς μπορεί να παρουσιάζονται ως ένα μεγάλο κέρδος   επισπεύδοντας τες  κατά τέσσερις μήνες. Η παρουσίαση αυτών των μικρών πραγμάτων ως μεγάλων κερδών με θλίβει », δήλωσε ο Ερντογάν σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στο Ζάγκρεμπ.

Η  συμφωνία που υπογράφηκε μεταξύ Βρυξελλών και Άγκυρας στις 18 Μαρτίου  καθορίζει τα μέτρα για τη μείωση της ροής της  χειρότερης κρίσης της μετανάστευσης στην Ευρώπη από το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, συμπεριλαμβανομένων των ελέγχων από την Τουρκία των μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα.

Βλέποντας την « ευρύτερη εικόνα» , ο πρόεδρος Erdoğan, δήλωσε ότι η τουρκική  ακτοφυλακή είχε σώσει 100.000 πρόσφυγες στο Αιγαίο και την Μεσόγειο.

Απαντώντας στα πρόσφατα σχόλια  του Πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Martin Schulz σχετικά με την αντιμετώπιση της ΕΕ προς τον Τούρκο Πρωθυπουργό της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου , και την κριτική της ΕΕ  στους τομείς του αυταρχισμού και της ελευθερίας του Τύπου, ο Ερντογάν ανέφερε ότι «δεν θα ταιριάζουν έναν πρόεδρο και είναι ανάξιες και φτηνές δικαιολογίες».

«Κάθε φορά που ο  [Schulz] μου  μιλάει μου λέει  για το πόσο αξιόπιστη ηγεσία  και πόσο ισχυροί είμαστε. Τι πρέπει να πούμε για ένα πρόσωπο που λέει αυτά  για το πρόσωπό μου, αλλά στην συνέχεια, αλλάζει την στάση του; Αντιλαμβάνομαι αυτό το είδος της συμπεριφοράς ως μια λειτουργία της «γερμανικής σχολής» , πρόσθεσε, Ο Ερντογάν. !!

Καλά κάνει ο Τούρκος Πρόεδρος και τους «φτύνει» κατάμουτρα τους Ευρωπαίους ηγέτες , ειδικά τους Γερμανούς οι οποίοι θεωρούν «εαυτούς» ως ηγέτες της ΕΕ.

Φανταστείτε τι λένε στην ελληνική κυβέρνηση στο θέμα του χρέους και στις διαπραγματεύσεις τόσα  χρόνια που «κτυπούν την πλάτη»;

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ