Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ! Τουσκ σε Τσίπρα: «Χρειαζόμαστε ημερομηνία για το Eurogroup σε ημέρες, όχι εβδομάδες »

Σε πανικό δεν είναι μόνο η ελληνική κυβέρνηση αλλά και οι Ευρωπαίοι, οι οποίοι διαβλέπουν ένα «μακρύ ζεστό καλοκαίρι» έχοντας και το ενδεχόμενο του BREXIT τον Ιούνιο μπροστά τους.

«Πρέπει να αποφευχθεί η κατάσταση της νέας αβεβαιότητας για την Ελλάδα. Χρειαζόμαστε ημερομηνία για συνάντηση του Eurogroup  όχι  όμως  στο μακρινό μέλλον, αλλά σε ημέρες, όχι εβδομάδες », ήταν το σχόλιο του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ στο ελληνικό αίτημα για μια συνάντηση κορυφής για το ευρώ μετά από το ναυάγιο  των διαπραγματεύσεων που σταμάτησαν στην Αθήνα την Τρίτη, αναφέρει ο ευρωπαϊκός τύπος.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τη θέληση  του να ζητήσει έκτακτη  συνάντηση κορυφής για το ευρώ με σκοπό την συζήτηση της  πρώτης αναθεώρησης της τρίτης ελληνικής διάσωσης, προκειμένου να αναζητήσει μια πολιτική λύση.

Ο Τουσκ παρέπεμψε την ελληνική κυβέρνηση στο  Πρόεδρο  του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ.

Η ουσία είναι σύμφωνα με πληροφορίες ότι παρασκηνιακά έχουν « πάρει φωτιά τα τηλέφωνα» σε Ουάσιγκτον και Βρυξέλες.

Οι Ευρωπαίοι,  χωρίς κανένα ίχνος υποστήριξης στην κυβέρνηση  , ενώ διαφωνούσαν κάθετα με το ΔΝΤ , άφησαν τους εκπροσώπους στην Ελλάδα και την Ευρώπη να «αλωνίζουν» κανονικά ζητώντας από την Ελλάδα να υπογράψει apriori ένα νέο μνημόνιο χωρίς να τηρηθεί η συμφωνία που οι ίδιοι  υπέγραψαν το περασμένο καλοκαίρι.

Το σχέδιο που αποκαλύφθηκε στην αισχρή συνομιλία του περιβόητου Τόμσεν με την Βελκουλέσκου στην Αθήνα υλοποιείται κατά γράμμα από το ΔΝΤ , και δεν έχει σχέση μόνο   με την Ελλάδα αλλά και με τον εκβιασμό των Βρετανών πολιτών στο επικείμενο δημοψήφισμα.  Η συνέχεια  έχει σενάριο  «γαίας πυρι μειχθητω».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ