Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ρωσικό υποβρύχιο "συγκρούστηκε" με πολωνικό στην Βαλτική

Σύγκρουση μεταξύ του ρωσικού υποβρυχίου Krasnodar και του πολωνικού Οrzel σημειώθηκε στην Βαλτική Θάλασσα ανοιχτά των ακτών της χερσονήσου Pillauskogo, λίγες μέρες πριν σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα.

Το Krasnodar δεν έχει υποστεί σημαντικές ζημιές και αφού αναδύθηκε στην επιφάνεια κατέπλευσε προς την βάση του.

Αντίθετα το Orzel απομακρύνθηκε από το σημείο της σύγκρουσης με την βοήθεια ρυμουλκού.

Επισήμως και οι δύο πλευρές αρνούνται το περιστατικό αλλά εκπρόσωπος του ρωσικού Στόλου μίλησε για "πρόβλημα πλοήγησης που έγινε στις 20 Απριλίου" χωρίς να δώσει περαιτέρω πληροφορίες.

Ο Bartłomiej Misiewicz,  εκπρόσωπος του πολωνικού Υπουργείου Άμυνας είπε σχετικά:

"Δεν υπήρξε σύγκρουση μεταξύ πολωνικού και ρωσικού υποβρυχίου. Αυτή είναι ρωσική προπαγάνδα που ψάχνει για προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν".

Όπως είχαμε επισημάνει και στα άρθρα μας «Πολεμικές δηλώσεις» από την Πολωνία: «Η Ρωσία συνιστά υπαρξιακή απειλή – Χρειάζεται αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου» και Σηκώνει τους τόνους της αντιπαράθεσης η Πολωνία: «Ρωσικά πολεμικά ελικόπτερα παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας» το περιστατικό αυτό έρχεται να προστεθεί στην λεκτική αντιπαράθεση Πολωνίας-Ρωσίας και στα επεισόδια ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην Βαλτική.

Άγνωστο παραμένει τι ακριβώς συνέβη μεταξύ του ρωσικού και πολωνικού υποβρυχίου με την φράση "ατύχημα πλοήγησης" να αφήνει ανοικτά πολλά ενδεχόμενα για το είδος της "σύγκρουσης" ή του ατυχήματος"

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ