Αρχείο

ΕΚΤΑΚΤΟ: Η Β. Κορέα έχει τοποθετήσει 300 συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων κατά μήκος της αποστρατικοποιημένης ζώνης

Γ. Μοτσάκος Ειδικός σε Θέματα Άμυνας και Ασφάλειας Πληροφοριών (Βαλκανίων  και χωρών Κ.Α.Κ )

Η Βόρεια Κορέα εντελώς αιφνιδιαστικά έχει αναπτύξει περίπου 300 νέα συστήματα πολλαπλών εκτοξευτών πυραύλων (MLRS) κατά μήκος των συνόρων της αποστρατικοποιημένης ζώνης, ανακοίνωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Rёnhap επικαλούμενο πηγές από  στρατιωτικούς κύκλους.

Η πηγή που επικαλέσθηκε άτομο στην στρατιωτική  υπηρεσία πληροφοριών, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα έχει μετακινήσει  στο βόρειο τμήμα της αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη πυραυλικά συστήματα MLRS διαμετρήματος 122 mm. Το βεληνεκές αυτών των πυραύλων έχει ακτίνα που φτάνει τα  40 χιλιόμετρα.

Η ίδια πηγή επίσης είπε ότι  «η Βόρεια Κορέα αναπτύσσει νέες εγκαταστάσεις πυραύλων από το 2014».

Το βεληνεκές των βορειοκορεατικών πυραύλων  συμπίπτει με αυτό που χρησιμοποιήθηκε στο βομβαρδισμό του νοτιοκορεατικού νησιού Yonphёndo το 2010, μόνο που τώρα έχει αυξηθεί δύο φορές επάνω.

«Οι Βόρειοι μπορούν να καταστρέψουν ένα μεγάλο μέρος της βόρειας επαρχίας  Gyeonggi και θεωρητικά βόρειες περιοχές της Σεούλ, μεταξύ των οποίων και το προεδρικό μέγαρο», ανακοίνωσε ο νοτιοκορεάτης αξιωματικός του στρατού .

Την ίδια στιγμή, το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ανέφερε ότι το Υπουργείο Άμυνας δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την θέση των συστημάτων  MLRS διαμετρήματος 122 χιλιοστών από την ΛΔΚ.

Ενδεχομένως παίζοντας το παιχνίδι της «ψυχολογίας» και μη θέλοντας να δημιουργηθεί πανικό σε εκατομμύρια κατοίκους της Νότιας Κορέας, η κυβέρνηση της χώρας αποσιωπά την  προκλητική κίνηση των Βορείων.

Υπενθυμίζουμε ότι πρόσφατα ο στρατός της Βόρειας Κορέας είχε ανακοινώσει  ότι θα είναι πανέτοιμος , ακόμη και για προληπτική επίθεση κατά της Νότιας Κορέας και των αμερικανικών στρατευμάτων που συμμετέχουν σε στρατιωτική άσκηση, σε περίπτωση που προσπαθήσουν να εισβάλουν στο Βορρά,

Τους τελευταίους μήνες η Πιονγκγιάνγκ πραγματοποίησε μια σειρά δοκιμών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς, καθώς και μια δοκιμή πυρηνικής βόμβας στις αρχές Ιανουαρίου.

Ο νέος κυοφορούμενος πόλεμος της Κορέας , θα είναι  ένα  άκρως θανατηφόρο ριμέικ της περιόδου  1950-52 με άγνωστες συνέπειες για την Ασία

Επίσης την μετακίνηση των βορειοκορεατικών πυραύλων στα σύνορα αναφέρουν και ξένα ΜΜΕ , γεγονός που τονίζει το πόσο έθραυστη  είναι η ειρήνη στην Χερσόνησο αυτή μετά 66 χρόνια.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ