Εθνικά θέματα

Δεν θα πιστεύετε αυτό που βλέπετε - Αλλού πάει ο Ελληνισμός και αλλού πάει την Ελλάδα η παρέα Τσίπρα-Φίλη-Μπαλτά-Αναγνωστοπούλου-Λιάκου

Συγκλονιστικές στιγμές γεμάτες Ελλάδα έζησαν πριν από λίγα 24ωρα χιλιάδες ομογενείς στο Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου μαζί με ντόπιους φιλέλληνες, προσωπικότητες της ελληνικής κοινότητας και πολιτικούς εκπροσώπους της φιλόξενης χώρας γιόρτασαν με όλες τις τιμές την 25η Μαρτίου 1821 στην Όπερα του Σίδνεϊ.

Αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά τη δύναμη, την ενότητά τους, αλλά κυρίως την άσβεστη αγάπη τους για την πατρίδα και την ιστορία μας, χιλιάδες ομογενείς, μικροί και μεγάλοι, πήραν μέρος στην κατάθεση στεφάνων στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη στο Μάρτιν Πλέις, όπου όλοι μαζί έψαλαν τον εθνικό μας ύμνο σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και εθνικής υπερηφάνειας.

australia_8_parelassi_2016Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Στυλιανός, ο επίσκοπος Απολλωνιάδος Σεραφείμ, η πρέσβειρα Αικατερίνη Ξαγοράρη, ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σίδνεϊ δρ Σταύρος Κυρίμης, και ο ομογενής υπουργός Αθανάσιος Συνοδινός.

Ακολούθησε η καθιερωμένη παρέλαση των ελληνικών απογευματινών και ημερήσιων σχολείων της παροικίας της πρωτεύουσας της Νέας Νότιας Ουαλίας, με τις σημαίες της Ελλάδας, της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Πόντου και της Εκκλησίας της Ελλάδος με τον Δικέφαλο Αετό να βρίσκονται στην κορυφή της πομπής.

https://www.facebook.com/sbsgreek/videos/974826645915720/

Συνεχώς ακουγόταν το παρατεταμένο χειροκρότημα των συμμετεχόντων στη μεγάλη γιορτή για την επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας, οι ιαχές των παιδιών και οι ζητωκραυγές του κόσμου. Η Όπερα του Σίδνεϊ σείστηκε κυριολεκτικά!

Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσαν οι μαθητές των ελληνικών ημερήσιων κολεγίων όταν τραγούδησαν με μοναδικό τρόπο ένα κλέφτικο τραγούδι, από εκείνα που εδώ στην Ελλάδα έχουν αρχίσει να λείπουν από τις σχολικές γιορτές. Για ακόμα μια φορά οι ομογενείς της Αυστραλίας υψώνουν την ελληνική σημαία στη νέα τους πατρίδα, συγκινώντας τους Έλληνες σε κάθε γωνιά της γης.
*Όλες οι φωτογραφίες και τα βίντεο είναι από το προφίλ του Ελληνικού Προγράμματος Ραδιοφωνίας SBS στο facebook.

pontos-news.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης