Εθνικά θέματα

Για όσους Έλληνες ξέχασαν τον λόγο που δημιουργήθηκε η ΕΕ

ΣΩΤΗΡΗΣ Ν. ΚΑΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ
Υπ. Διδάκτωρ Πολυτεχνείου Κρήτης

Υπάρχει η υποψία πως κάποιοι στην Ελλάδα ακόμη σκέφτονται με όρους ιδεολογικούς ωσάν να μην έχουν καταλάβει τις τεκτονικές αλλαγές που υφίσταται η παγκόσμια τάξη και ισορροπία δυνάμεων. Όταν ξεκινά να κινείται η γεωπολιτική, οι ιδεολογίες παραμερίζουν καθώς μπαίνουν σε πρώτο πλάνο άλλα, πολύ μεγαλύτερα γεωστρατηγικά συμφέροντα.

Η προσπάθεια που έγινε το 2015 να ενταχθεί η ιδεολογία μέσα στη θεωρία παιγνίων ήταν εκ των προτέρων αποτυχημένη και ανόητη. Κανείς εκεί έξω δεν σκέφτεται με όρους ιδεολογικούς, όταν πρόκειται για μεγάλα στρατηγικά-γεωπολιτικά συμφέροντα.

Από ό,τι φαίνεται, μοιάζει σαν να έχουν ξεκινήσει τα γρανάζια μίας νέας αναζήτησης παγκόσμιας ισορροπίας μεταξύ των υφιστάμενων Μεγάλων Δυνάμεων. Μίας ισορροπίας Βεστφαλιανού τύπου μεταξύ της Ισχύος και της Νομιμότητας. Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 και η δημιουργία του ανεξάρτητου Ελληνικού κράτους ήταν αποτέλεσμα αυτής ακριβώς της αποσυντόνισης της τότε ισορροπίας μεταξύ των τότε Μεγάλων Δυνάμεων την οποία ακολούθησε η διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και η συνένωση των Γερμανικών κρατιδίων.

Η γενεσιουργός αιτία για τον αποσυντονισμό (;) της σημερινής παγκόσμιας τάξης ας αναζητηθεί (και) στο συνδυασμό μεταξύ του παγκόσμιου δημογραφικού προβλήματος στα επόμενα 50 χρόνια και της αξιοποίησης-εκμετάλλευσης των ορυκτών/φυσικών πόρων.

Ο σκοπός (η γενεσιουργός αιτία) της δημιουργίας της ΕΕ ήταν το σταμάτημα των συχνών και αιματηρών πολέμων στην Ευρώπη με πρωταρχικό διακύβευμα τους ορυκτούς πόρους. Η ΕΕ δεν είναι οικονομικός θεσμός: είναι καθαρά γεωπολιτικός θεσμός.

Ορισμένοι στην Ελλάδα λοιπόν ας θυμούνται τα κάτωθι:

1. Γεωπολιτικές στροφές δεν πραγματοποιούνται παρά μόνο μετά από πόλεμο και όχι με δημοψηφίσματα… Θα ήταν εθνικά ανόητο, αν όχι εγκληματικό, να θεωρήσει κάποιος το αντίθετο. Τα σύνορα είναι σαν τα τουβλάκια Lego…

2. Όποιοι νεοσταλινικοί Έλληνες έχουν ακόμη ονειρώξεις σχετικές με το ξανθό γένος ας θυμίσουμε πως το ξανθό γένος αρκετές φορές στην ιστορία στράφηκε ενάντια στα ελληνικά εθνικά συμφέροντα, είτε άμεσα είτε έμμεσα (π.χ. 1770, 1832, 1853, 1905, 1930, 1922…) με πολύ αίμα. Οι Πόντιοι το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό…

3. Κανείς δεν γνωρίζει τί είδους διεργασίες-ανταλλάγματα συμβαίνουν αυτή τη στιγμή μεταξύ των σημερινών Μεγάλων Δυνάμεων εν μέσω της νέας πιθανής Βεστφαλιανής ισορροπίας που κυοφορείται. Σε αυτές τις συζητήσεις, ας είμαστε ρεαλιστές, η Ελλάδα δεν συμπεριλαμβάνεται ως «αποφασίζων».

4. Το παίγνιο του Grexit έχει καεί. Όποιοι στην Ελλάδα νομίζουν πως θα στοιχηματίσουν πάλι σε αυτό πυροβολούν τα πόδια τους και την Πατρίδα. Παίξαμε και χάσαμε. Άρα ως μοναδικές εναλλακτικές απομένουν οι εξής δύο: η πλήρης αποδοχή των νέων Μνημονίων ή οι άμεσες εκλογές.

5. Όποιοι νεοσταλινικοί σκέφτονται το σενάριο ενός νέου δημοψηφίσματος, τότε θα πρέπει να ενημερώσουν τον Ελληνικό λαό πως το διακύβευμα αυτού του νέου δημοψηφίσματος δεν θα είναι πλέον «ευρώ ή δραχμή», αλλά η ίδια «η ύπαρξη του υφιστάμενου Ελληνικού κράτους εντός της ΕΕ ή η πλήρης δορυφοροποίηση της χώρας μας-πιθανή ένταξή της σε μία αναγεννημένη Οθωμανική Αυτοκρατορία».

Ας μην τρέφουν αυταπάτες οι Έλληνες νεοσταλινικοί: έτσι θα μας τεθεί το διακύβευμα του νέου δημοψηφίσματος εν μέσω της νέας πιθανής Βεστφαλιανής ισορροπίας που κυοφορείται… Αυτό όμως θα είναι Εθνικό Έγκλημα… εκτός και αν όντως προκύψει-κυοφορείται η διάλυση της Τουρκίας σε μικρά κρατίδια. Αυτό όμως ποιός το γνωρίζει πράγματι εδώ στην Ελλάδα;

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ