Αρχείο

Για μια Αεροπορική Βάση και μια Ψεύτικη Συμφωνία Αφήνουν τον Ερντογάν να Σφάζει - Κλείνει τα Μάτια η Δύση στα Εγκλήματα των Τούρκων κατά Αμάχων …

Γράφει ο Χρήστος Βαλκάνιος

Απ’ ότι φαίνεται το δόγμα της Δύσης απέναντι στην αξία της ανθρώπινης ζωής έχει να κάνει με τα ανταλλάγματα που μπορεί να λαμβάνει όταν πρόκειται να καταδικάσει ή να εμποδίσει εγκλήματα κατά αμάχων πολιτών. Δηλαδή όλοι αυτοί οι άμαχοι που χάνουν την ζωή τους ή τραυματίζονται βαριά από τις επιχειρήσεις των Τούρκων κατά των Κούρδων μαχητών είναι σαν να μην υπάρχουν. Κανένας από τη Δύση δεν μιλάει για αυτά τα εγκλήματα πολέμου που προέρχονται από την χρήση βαρέων όπλων σε αστικές περιοχές και αφορούν αυτό που κάποιοι αναφέρουν σαν παράπλευρες απώλειες. Σε πολλές δε περιπτώσεις έχουμε τέτοιες απώλειες και από ενέργειες των Τούρκων όχι μόνο στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και στην Συρία ή το Ιράκ αφού έχουν παραβιασθεί τα σύνορα και η κυριαρχία τους. Μάλιστα όλοι ανέχονται και τις δηλώσεις του Ερντογάν ότι για αυτόν τα σύνορα δεν αποτελούν κανένα εμπόδιο όταν κάνει τις πολεμικές του επιχειρήσεις !!!!!!!  Πρακτικά η Δύση που βλέπει και αντιλαμβάνεται όλα αυτά, δεν διστάζει να ‘’κοιτάζει αλλού’’ προκειμένου να μπορεί να χρησιμοποιεί την αεροπορική βάση του  Ιντσιρλίκ αλλά και να στηρίζει τη συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας που υποτίθεται θα ανακόψει το ρεύμα προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη.

Έτσι αυτή την πραγματικότητα που ουσιαστικά εκθέτει όλο τον Δυτικό κόσμο έρχεται επίσης να υποστηρίξει και ο  Kani Xulam από το Αμερικανο-Κουρδικό δίκτυο ενημέρωσης. Σε συνέντευξη του μεταξύ άλλων αναφέρει ότι, οι Τούρκοι χρησιμοποιούν βαρέα όπλα σε αστικές περιοχές που κατοικούνται από Κούρδους τόσο στο εσωτερικό της Τουρκίας αλλά και σε περιοχές εκτός Τουρκίας παραβιάζοντας κατάφορα την κυριαρχία των γειτονικών τους χωρών. Οι τουρκικές αρχές στις επιχειρήσεις αυτές αναφέρουν ότι στρέφονται κατά των τρομοκρατών, όμως χιλιάδες άμαχων πολιτών τραυματίζονται σοβαρά όπως πρόσφατα στην πόλη της Συρίας Qamishli και την τουρκική πόλη Nusaybin. Μάλιστα σύμφωνα με τον Ερντογάν τα σύνορα δεν αποτελούν εμπόδιο για την χώρα του όταν μάχεται κατά τρομοκρατών !!!!!! Μάλιστα για το θέμα γίνεται από οργανώσεις προσπάθεια να διεξαχθούν έρευνες για καταγγελίες μαζικών δολοφονιών Κούρδων στην Τουρκία. Όσον αφορά το λόγο γιατί έναντι όλων αυτών των εγκλημάτων η Τουρκία δεν εγκαλείται για παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου ανέφερε ότι, ΄΄δυστυχώς για αυτά τα εγκλήματα δεν γίνεται τίποτα με την Τουρκία διότι από παλιά συνδέεται με καλές σχέσεις με τη Δύση και κυρίως με το ΝΑΤΟ. Με την περιπέτεια της Αραβικής άνοιξης η Δύση θέλησε να έχει διαθέσιμη την αεροπορική βάση του Ιντσιρλίκ και φυσικά για αυτό η Τουρκία ζήτησε ανταλλάγματα και ένα από τα ανταλλάγματα είναι η σιωπή των μέσων ενημέρωσης της δύσης ώστε η Τουρκία να κάνει ότι θέλει. Όσο βέβαια αυτό αφορά στο εσωτερικό της Τουρκίας είναι ένα θέμα, όμως σε ότι αφορά την επέμβαση της εκτός συνόρων αυτό δημιουργεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο και ελπίζουμε ότι αργά ή γρήγορα οι χώρες και ο ΟΗΕ θα επιληφθούν αυτού του τόσο σημαντικού θέματος. Παράλληλα όμως υπάρχει και η προσφυγική κρίση. Η Ευρώπη δεν επιθυμεί μετανάστες στο εσωτερικό της και γι’αυτό έχει κάνει μια σύμβαση με την Τουρκία να τους σταματήσει. Για αυτούς λοιπόν τους δύο λόγους οι Κούρδοι δεν έχουν την συμπαράσταση που δικαιούνται από τη Δύση΄΄.

Θεωρούμε ότι η Δύση προσπαθώντας να εξασφαλίσει τα συμφέροντα της θεωρεί ακόμα χρήσιμο εταίρο της την Τουρκία. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί ή δεν θέλει να καταλάβει ότι ο Ερντογάν δεν θα τιμήσει ποτέ τα συμφωνηθέντα. Από την άλλη φαίνεται να μη θέλει να δει ξεκάθαρα μια πραγματικότητα που ουσιαστικά θα μπορούσε να αποτελέσει διέξοδο για την ασφάλεια στην περιοχή. Αυτή η πραγματικότητα λέει ότι οι Κούρδοι είναι σήμερα στην περιοχή οι πιο καλοί συνεργάτες της Δύσης αλλά και της Ρωσίας και το δείχνουνε καθημερινά στον αγώνα κατά του ΙΚ. Αυτό αν το συνδυάσουμε με τα 20 εκ. Κούρδων στην Τουρκία, τα 2,5 εκ. στη Συρία, τα 5 εκ στο Ιράκ και περίπου 10 εκ στο Ιράν, αντιλαμβανόμαστε ότι μια πιο φιλοκουρδική προσέγγιση θα ήταν προς το συμφέρον όλων.

Χρήστος Καλογερόπουλος – Βαλκάνιος

Στρατηγικός Αναλυτής

Εξειδικευμένος σε Θέματα Διεθνούς Ασφάλειας

στη ΝΑ Μεσόγειο

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ