Αρχείο

Γιατί επιδίωξαν την πλήρη ενεργοποίηση της ελληνικής αεράμυνας οι Τούρκοι επιτελείς στο Αιγαίο Πέλαγος ;

Χθες με το άρθρο μας στο pentapostagma.gr με τίτλο: ΕΚΤΑΚΤΟ! Μήπως έχουμε εφαρμογή του σχεδίου SUGA στο Αιγαίο από την Τουρκία με στόχο ελληνική Νήσο;, είχαμε επισημάνει ότι μετά τα μπαράζ παραβιάσεων τουρκικών αεροσκαφών πάνω  από το Αιγαίο, αυξήθηκαν οι ανησυχίες στην Αθήνα για την στάση της Άγκυρας.

Τονίζουμε επίσης ότι η Ελλάδα ευρίσκεται στο μέσο μιας ατέρμονης και δύσκολης διαπραγμάτευσης με τους δανειστές της για την αξιολόγηση , και οι Τούρκοι σχεδόν πάντοτε συνηθίζουν να  "ορμούν" σε τέτοιου είδους συνθήκες αναμπουμπούλας. .

Οι   Έλληνες επιτελείς φοβήθηκαν  για τυχόν προσπάθεια  υλοποίησης   «επεισοδίου» τύπου Ιμίων,  με σκοπό την διεκδίκηση και «νομιμοποίηση»  των άνομων τουρκικών επιδιώξεων στο Αιγαίο.

Για αυτό σήμερα , με  διαταγή του ΑΓΕΕΘΑ διατάχθηκε ο  άμεσος εγκλωβισμός των τουρκικών μαχητικών,  από τα ραντάρ της ελληνικής Αεράμυνας σε περίπτωση μαζικών παραβιάσεων οπουδήποτε στην ελληνική επικράτεια ειδικά στο Αιγαίο, αναφέρει ο ρωσικός τύπος που παρακολουθεί τα τεκταινόμενα στην περιοχή.

Επίσης ενεργοποιήθηκε η δύναμη "Δ" στην περιοχή του Κιλκίς για να συμμαζευτούν οι Σκοπιανοί οι οποίοι είχαν ¨ξεσαλώσει" τις τελευταίες ημέρες.

Όσον αφορά για την αεράμυνα , μιλάμε για ένα ολόκληρο πλέγμα συστημάτων και ανθρώπινου δυναμικού  που αφορά την αεράμυνα με συστοιχίες πυραύλων PATRIOT  και S-300 PMU-1 , καθώς και τα αντιαεροπορικά συστήματα σε όλα τα πολεμικά αεροδρόμια.

Αυτό πρακτικά ερμηνεύεται ως τον πλήρη και ολοκληρωτικό εγκλωβισμό και ταυτόχρονη ενεργοποίηση των πυραυλικών συστημάτων μέχρι  λίγο πριν το « πάτημα του κουμπιού» εναντίον των τουρκικών F-16.

Ίσως όμως αυτό να αποτελεί επιδίωξη της τουρκικής πλευράς με σκοπό να αποκαλυφθούν τυχόν «νεκρά σημεία» της ελληνικής αεράμυνας στους Τούρκους επιτελείς , από τα οποία ενδεχομένως οι Τούρκοι επιχειρήσουν μελλοντικά να «τρυπήσουν» την αεράμυνα κατά την διάρκεια  «επιχείρησης» κατάληψης νήσου η μικρονήσου.

Αυτός είναι ο συνήθης τρόπος που "σκέπτονται¨ οι Οθωμανοί Τούρκοι και εκτελούν αυτές τις παραβιάσεις. Τίποτα δεν τυχαίο και τίποτα δεν γίνεται άσκοπα από αυτούς.

Υπενθυμίζουμε και πάλι  το παλαιότερο τουρκικό σχέδιο με την κωδική ονομασία  SUGA  το οποίο αποκάλυψε το 2003 ο τουρκικός τύπος , αφορούσε την απόβαση στις Οινούσσες, τους Φούρνους και τη Λέρο, με συνδυασμένη ενέργεια τουρκικών αμφίβιων ειδικών δυνάμεων, αερομεταφερόμενων ειδικών δυνάμεων,  στο πλαίσιο της επιχείρησης «Βαριοπούλα».

1dpa21b

Οι Τούρκοι με την αποκάλυψη αυτών των σχεδίων , έκαναν απόλυτα κατανοητό στους Έλληνες επιτελείς του Πενταγώνου ότι διαθέτουν πλήθος τέτοιων σχεδίων «επιθετικού χαρακτήρα» , τα οποία σε δεδομένη στιγμή θα τα ενεργοποιήσουν.

Άλλωστε η συνεχιζόμενη προκλητική στάση τους στον τομέα « έρευνα και διάσωση» στο Αιγαίο, η συνεχή παρενόχληση πλοίων έρευνας υδρογονανθράκων και όλη εν γένει στάση τους προδικάζει την προσπάθεια δημιουργίας «επεισοδίου»,  αρχικά σε «κεντρικό» νησί   στο Αιγαίο όπως π.χ. στα Αντιψαρά ή  την Δονούσα , με σκοπό να «διχοτομήσουν» την πανάρχαιη  αυτή ελληνική θάλασσα.

Ανεπίσημα η Τουρκία σε ότι αφορά το Αιγαίο έχει  ξεκαθαρίζει μέσω «τρίτων»   ότι,  “Θα προχωρήσει σε άμεση  διεκδίκηση των «απωλεσθέντων» !! 16 νησιών του Αιγαίου τα οποία βρίσκονται υπό ελληνική κατοχή”.!!!!

Εάν κάποιοι έχουν  αντίρρηση ας θυμηθούν την Κύπρο και τα Ίμια και τον τρόπο σχεδίασης και δράσης των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Η πατρίδα μας  την δεδομένη χρονική περίοδο είναι «στριμωγμένη» στην γωνία από την διεθνή παράγοντα  λόγω της κρίσης χρέους , και ευρίσκεται ενδεχομένως σε χειρότερη φάση σε σχέση  με την Ελλάδα του 1974.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ