Κόσμος

Γερμανοί κυβερνητικοί βουλευτές απαιτούν στα τζαμιά να ομιλείται μόνο η γερμανική γλώσσα ενώ απαγορεύεται η χρηματοδότηση τους από Τουρκία και Σ.Αραβία!

Μέγα πρόβλημα έχει προκύψει στην Γερμανία από την  πρόσφατη παρουσία ενός εκατομμυρίου μουσουλμάνων , οι οποίοι προσπαθούν να επιβάλουν ( μαζί με τα υπόλοιπα  5 εκατομμύρια) τις συνήθειες τους στην γερμανική κοινωνία.

Η αυξανόμενη «δυσαρέσκεια» των Γερμανών πολιτών έχει ενεργοποιήσει την κυβέρνηση και τον πολιτικό κόσμο στην χώρα , αναφέρει αλβανικό δημοσίευμα.

Οι Γερμανοί Συντηρητικοί βουλευτές  απαιτούν στα  τζαμιά της χώρας να ισχύει ο «γερμανόφωνος» νόμος και θα  απαγορεύεται ΡΗΤΩΣ η χρηματοδότηση από την Τουρκία και την Σαουδική Αραβία.

Ο Andriew  Scheuer, Γενικός Γραμματέας του κόμματος CSU του  συνασπισμού με το CDU της Μέρκελ, δήλωσε ότι το πολιτικό Ισλάμ υπονομεύει την  ενσωμάτωση στη γερμανική κοινωνία.

«Η χρηματοδότηση των τζαμιών, ενώσεων ή άλλων ισλαμικών οργανώσεων στη Γερμανία από χώρες όπως η Τουρκία ή η Σαουδική Αραβία πρέπει να σταματήσει. Οι Ιμάμηδες πρέπει να εκπαιδευτούν στην Γερμανία και να μοιραστούν τις αξίες μας. Η Γερμανική  γλώσσα πρέπει να είναι η γλώσσα που θα χρησιμοποιείται» , δήλωσε ο Scheuer σε μια συνέντευξη του στην εφημερίδα  Die Welt.

Η δήλωσή του έγινε με αφορμή την συζήτηση μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας για την  ελευθερία  της έκφρασης . Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρ. Ερντογάν υπέβαλε  επίσημη νότα διαμαρτυρίας στην κυβέρνηση του Βερολίνου , εναντίον Γερμανού  σατυρικού  παρουσιαστή που τον διακωμωδούσε ,  καθώς και για ένα σατιρικό ποίημα της εκπομπής του στην δημόσια τηλεόραση  ZDF .

Ο Ερντογάν αποκάλεσε ως παράλογες τις  δηλώσεις του κωμικού  που έρχονται σε σύγκρουση με την ελευθερία της έκφρασης στη Γερμανία. Ο Γερμανός κωμικός σατίρισε  τον Τούρκο  ηγέτη ότι κάνει  «σεξ με  πρόβατα και αίγες».

Όλα αυτά ήρθαν λίγες μέρες μετά την επίσημη διαμαρτυρία από την Άγκυρα στο Γερμανό Πρεσβευτή , στον οποίο ζητήθηκαν  διευκρινίσεις  για ένα άλλο  σατιρικό τραγούδι σε άλλη τοπική τηλεόραση, στο οποίο  χλευάζονταν η  αυταρχική κυβέρνηση του Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι πάνω από 3 εκατομμύρια άνθρωποι στη Γερμανία έχουν τουλάχιστον ένα γονέα τουρκικής καταγωγής, ενώ  τα περισσότερα  τζαμιά ανήκουν στην  τουρκική Ισλαμική Θρησκευτική Ένωση, «υποκατάστημα» της ανώτατης  τουρκικής θρησκευτικής αρχής στην Άγκυρα.

Οι περισσότεροι ιμάμηδες στην Γερμανία φθάνουν από την Τουρκία, ως εκ τούτου, θεωρούνται υπάλληλοι του τουρκικού κράτους.

Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια αρκετά  γερμανικά πανεπιστήμια και εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν δημιουργήσει τμήματα ισλαμικών μελετών  με στόχο την ανάπτυξη μιας «γερμανοτραφούς»  νέας γενιάς  ιμάμηδων.

Εάν  απαιτεί και διατάζει ο Ερντογάν την Γερμανία,   μπορούμε να φανταστούμε τι ακριβώς πρόκειται να γίνει με το Τζαμί στο Βοτανικό  .  Σαουδική Αραβία και Τουρκία θα ελέγχουν  τους πάντες και τα πάντα.!!

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ