Εκκλησία

Από τα Ιεροσόλυμα μεταδίδεται σε όλη την ανθρωπότητα το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως !

Από τα χέρια του Ελληνορθόδοξου Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλου, μεταδίδεται σε όλη την ανθρωπότητα το ανέσπερο Φως της Αναστάσεως, που άναψε για ακόμα μια φορά με θαυματουργικό τρόπο στον Πανάγιο Τάφο.

Λίγο πριν τις 12:00 το μεσημέρι είχαν φτάσει στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως οι αντιπροσωπείες των Αρμενίων και των Συρορθόδοξων, ενώ αργότερα έφτασε εκεί ο Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιεροσολύμων, Θεόφιλος με τη συνοδεία του. 

Σύμφωνα με το Mega, όπως ορίζει το τυπικό που τηρείται εδώ και αιώνες η πύλη του Παναγίου Τάφου σφραγίστηκε μετά από έλεγχο των δογμάτων ώστε να μην υπάρχει κάποια εστία φωτιάς.

https://www.youtube.com/watch?v=tBk41-BbTXA

Στη συνέχεια έφτασε στον ναό ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων και μετά από την λιτανεία γύρω από το ιερό κουβούκλιο του αφαιρέθηκαν τα περισσότερα από τα άμφιά του και ελέγχθηκε από τους Αρμένιους για το εάν μεταφέρει επάνω του οτιδήποτε μπορεί να δημιουργήσει σπινθήρα. Εορτασμός της Ημέρας της Αναστάσεως, στον Παναγιο Τάφο, στα Ιεροσόλυμα.

 Στη συνέχεια η πύλη αποσφραγίστηκε και στον Πανάγιο Τάφο εισήλθει μόνος του ο Πατριάρχης, ενώ στον προθάλαμο παρέμεινε ο Πατριάρχης των Αρμενιών.

Με θαυματουργικό τρόπο όπως κάθε χρόνο οι λαμπάδες του Ελληνορθόδοξου θα ανάψουν από το Άγιο Φως, ενώ στη συνέχεια εκείνος θα το δώσει πρώτα στον Πατριάρχη των Αρμενίων.

Μέσα στον κατάμεστο ναό της Αναστάσεως βρίσκονται εκατοντάδες πιστοί από διάφορα κράτη του κόσμου, ενώ ιδιαίτερο χρώμα στην τελετή δίνουν οι Άραβες ορθόδοξοι.

Η ισραηλινή αστυνομία πάντως έχει λάβει δρακόντεια μέτρα μέσα και έξω από το οικοδομικό σύμπλεγμα του ναού.

Στην Αθήνα το Άγιο Φως θα μεταφερθεί με ειδική πτήση, ενώ στη συνέχεια θα δοθεί σε όλες τις μητροπόλεις της χώρας.

Στην ελληνική αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, συμμετέχουν η Όλγα Γεροβασίλη, Κυβερνητική Εκπρόσωπος, ο Αθανάσιος Μπούρας, Βουλευτής – Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Ορθοδοξίας, ο Ανδρέας Μιχαηλίδης, Βουλευτής -Υπεύθυνος της Βουλής των Ελλήνων στη Διακοινοβουλευτική Συνέλευση της Ορθοδοξίας, ο Λευτέρης Κρέτσος, Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ο Εκπρόσωπο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτας, κ.κ. Θεολόγος, και ο Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης Δαμιανός. 

Εορτασμός της Ημέρας της Αναστάσεως, στον Παναγιο Τάφο, στα Ιεροσόλυμα. Φωτογραφία ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΠΗΓΗ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...