Κόσμος

Επί τάπητος η αμυντική συνεργασία Αζερμπαϊτζάν-ΝΑΤΟ με στόχο την Ρωσία - Προς νέα αναζωπύρωση το Ναγκόρνο Καραμπάχ

Η διπλωματική αποστολή του Υπουργείου Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν πραγματοποίησε συνάντηση στις Βρυξέλες, στις 19 Απριλίου, με εκπροσώπους των χωρών του ΝΑΤΟ, όπου παρουσίασε τις δικές της εκδοχές για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου.

Στην συνάντηση συμμετείχαν εκπρόσωποι του Υπουργείου Άμυνας, του Υπουργείου Εξωτερικών, της υπηρεσίας συνοριοφυλάκων του Αζερμπαϊτζάν, καθώς και μόνιμοι αντιπρόσωποι της χώρας στο ΝΑΤΟ.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα περιφερειακής ασφάλειας, αμυντικής αναμόρφωσης καθώς και προοπτικές αμυντικής συνεργασίας με το ΝΑΤΟ.

Ο στρατηγός Hussein Mahmudov έδωσε αναλυτικές πληροφορίες στους εκπροσώπους των χωρών του ΝΑΤΟ σχετικά με τις προκλητικές και καταστροφικές ενέργειες των ενόπλων μονάδων Αρμενίων στις αρχές Απριλίου, με στόχο πολίτες και υποδομές του Αζερμπαϊτζάν.

Επίσης αναφέρθηκαν τα αντίμετρα που πήρε ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν έναντι στις παραπάνω ενέργειες, καθώς και τα μέτρα ασφαλείας που πάρθηκαν για την ασφάλεια του άμαχου πληθυσμού.

Πρόκειται για επιβεβαίωση του άρθρου μας Aναπόφευκτος ο ρωσοτουρκικός πόλεμος λόγω της στρατηγικής περικύκλωσης της Ρωσίας – Ο ρόλος της Άγκυρας στο Ναγκόρνο Καραμπάχ (vid). Όπως είχαμε επισημάνει, το ΝΑΤΟ προσπαθεί να συνάψει αμυντικές συμφωνίες με Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν ώστε να πετύχει την στρατηγική περικύκλωση της Ρωσίας.

Κομβικό ρόλο διαδραματίζει η Τουρκία στην προσπάθεια αυτή.  Να σημειωθεί ότι το δόγμα της Άγκυρας είναι ότι «Η Τουρκο –Αζέρικη αδελφότητα συνεχίζει να αναπτύσσεται στο δόγμα ένα έθνος δύο κράτη».

Εκτός από την συγκεκριμένη περιοχή το ΝΑΤΟ ετοιμάζει νέα επιχειρησιακά σχέδια και στην Μαύρη Θάλασσα...

Αναπόφευκτη μοιάζει η σύγκρουση....

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Η Δύση είναι συγκλονισμένη-Το ρωσικό υπερμαχητικό αεροσκάφος Mig-41 θα έχει αποστολή την εξουδετέρωση δυτικών υπερηχητικών στόχων

Ο απόστρατος Στρατάρχης της ινδικής Πολεμικής Αεροπορίας ανέφερε για «ηλεκτρομαγνητικό όπλο παλμών» που αναπτύσσουν οι...