Αρχείο

Αγριεύουν τα πράγματα στην σύγκρουση Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας ενώ έχουμε συγκέντρωση αεροσκαφών και τακτικών πυραύλων!!

Όσοι νομίζουν ότι «ξεμπερδέψαμε» με το Καραμπάχ  πλανώνται πλάνην οικτρά , διότι ο πόλεμος συνεχίζεται και σήμερα δεύτερη ημέρα ακόμα πιο σφοδρός.

Το Υπουργείο Άμυνας  του Αζερμπαϊτζάν ισχυρίζεται ότι σε συγκρούσεις στο Καραμπάχ, οι δυνάμεις του κατέστρεψαν τουλάχιστον 10 άρματα μάχης των Αρμενίων ,αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

«Η αρμενική πλευρά, προσπαθώντας να αποκρούσει την επίθεση των δυνάμεων μας , έχασε  10 άρματα μάχης και αρκετό ανθρώπινο δυναμικό»,  δήλωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου του Υπουργείου Άμυνας  του  Αζερμπαϊτζάν  Vagif Dyargahly,  στο πρακτορείο ειδήσεων RIA "Novosti".

Η δήλωση ανέφερε επίσης ότι «παρά την πρωτοβουλία της ρωσικής πλευράς για την κατάπαυση του πυρός στις 15.00 ώρα , η αρμενική πλευρά συνεχίζει να υποστηρίζει την ταραγμένη κατάσταση».

Το Υπουργείο Άμυνας  του Αζερμπαϊτζάν  διέψευσε τις πληροφορίες ότι  η κατάσταση είναι σταθερή και υπό τον έλεγχο των ενόπλων δυνάμεων.

Με τη σειρά τους, τα αρμενικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι για την υποστήριξη των  στρατιωτικών μονάδων της  Αρμενίας μετακινούνται  συγκροτήματα τακτικών πυραύλων «Tochka-U» και πολλαπλά συστήματα εκτόξευσης πυραύλων "Smerch".

Το  Μπακού ανακοίνωσε  ότι αρμενική πλευρά έχει χάσει πάνω από 100 στρατιώτες , ενώ αναγνωρίζει επίσημα 12  Αζέρους στρατιώτες  νεκρούς. Το  Ερεβάν υποστηρίζει ότι περισσότερα από 200 στρατιώτες  του Αζερμπαϊτζάν έχασαν τη ζωή τους ενώ παραδέχεται ότι σκοτώθηκαν 18 Αρμένιοι .

Το Υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας ανακοίνωσε  επ΄σιης την μεταστάθμευση Su-25 στην αεροπορική βάση "Erebuni" από τη βάση Gyumri μετά την εμπόλεμη κατάσταση με το Αζερμπαϊτζάν.   H μονομερής κατάπαυση του πυρός που ανακοίνωσε σήμερα το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει τηρηθεί καθώς σφυροκοπά την πόλη Martakert με MM-21 Grad και "Giatsint-B".

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν αμέσως τις εχθροπραξίες και να συμμορφωθούν όλες οι πλευρές με την συμφωνία κατάπαυσης του πυρός.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...