Εθνικά θέματα

Προκαλεί η Τουρκία: Απαλλοτρίωση έξι χριστιανικών εκκλησιών με εντολή Erdogan

Στην απαλλοτρίωση έξι χριστιανικών εκκλησιών ως κρατική περιουσία στο Ντιγιάρμπακιρ προχώρησε η τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης World Watch Monitor.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην αναφορά της η οργάνωση, έπειτα από δέκα μήνες συγκρούσεων στα νοτιοδυτικά της χώρας, η κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έδωσε εντολή για την απαλλοτρίωση χριστιανικών εκκλησιών με πρόσχημα την ανοικοδόμηση και αποκατάσταση το ιστορικό κέντρο του Ντιγιάρμπακιρ.

Παρ’όλα αυτά, αυτό συμπεριλαμβάνει ορθόδοξες, καθολικές και προτεσταντικές εκκλησίες, σε αντίθεση με τζαμιά, μερικά από τα οποία χρονολογούνται ακόμα και πριν την εμφάνιση του Ισλάμ, τελούν υπό τη διαχείριση εκκλησιαστικών ιδρυμάτων και τους έχει χορηγηθεί κρατική χρηματοδότηση.

ImageHandler (2)Εξαιτίας της απόφασης αυτής, λοιπόν, οι εκκλησίες του Ντιγιάρμπακιρ τώρα ανήκουν στο τουρκικό κράτος, ανάμεσα στις οποίες η συριακή ορθόδοξη εκκλησία της Παρθένου Μαρίας που χτίστηκε πριν 1.700 χρόνια και μία μοντέρνα που χτίστηκε το 2003.

Σε δηλώσεις τους, Αμερικανοί αξιωματούχοι τόνισαν πως η απαλλοτρίωση παραπέμπει στο μοτίβο που ακολουθείται στη Μέση Ανατολή όπου «οι χριστιανοί εκτοπίζονται συστηματικά και διώκονται».

mononews.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...