Αρχείο

"Πολεμικές δηλώσεις" από την Πολωνία: "Η Ρωσία συνιστά υπαρξιακή απειλή - Χρειάζεται αναβίωση του Ψυχρού Πολέμου"

"Πολεμικές δηλώσεις" έκανε ο Υπουργός Εξωτερικών της Πολωνίας λέγοντας πως η "Ρωσία συνιστά υπαρξιακή απειλή" και τόνισε πως χρειάζεται η αναβίωση μιας λογικής Ψυχρού Πολέμου. Στο ίδιο μήκος κύματος  και ο Τσέχος Υπουργός Άμυνας που κάλεσε σε ενίσχυση των δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ.

Μεγαλύτερη υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη συνιστά η Ρωσία και όχι ο ISIS σύμφωνα με τον υπουργό εξωτερικών της Πολωνίας Witold Waszczykowski.

H δήλωση αυτή έπεται μίας σειράς από αντι-ρωσικές δηλώσεις Πολωνών πολιτικών.

«Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή γιατί οι ενέργειες της μπορούν να καταστρέψουν ολόκληρες χώρες», δήλωσε ο ίδιος.

Πρόσθεσε ότι «έχουμε επίσης μη-υπαρξιακές απειλές όπως η τρομοκρατία, η το προσφυγικό ζήτημα».

Αναφερόμενος στον μελλοντικό ρόλο που θα διαδραματίσει το ΝΑΤΟ στην παγκόσμια ασφάλεια είπε ότι χρειάζεται η αναβίωση μίας λογικής «Ψυχρού Πολέμου» σαν ασπίδα έναντι στην Ρωσία.

Κατά την ομιλία του σε διάσκεψη που αφορούσε τον ρόλο της Πολωνίας στο ΝΑΤΟ, ο Waszczykowski ανακοίνωσε την πρόθεση στρατιωτικής ενίσχυσης εκ μέρους της Πολωνίας, των ανατολικών συνόρων του ΝΑΤΟ.

Πρόσθεσε ότι αυτό δεν θα πρέπει να φανεί σαν πρόκληση προς την Ρωσία, αλλά σαν μία αποφασιστική πράξη που σκοπό έχει την προληπτική αντιμετώπιση πιθανών απειλών, μιας και «η αδυναμία πολλές φορές προκαλεί επιθετικότητα».

Οι δηλώσεις αυτές είναι ενδεικτικές της αντι-ρωσικής ρητορικής των Πολωνών πολιτικών οι οποίοι θέλουν να εμφανίσουν την Ρωσία σαν παγκόσμια απειλή.

Τον προηγούμενο μήνα, ο υπουργός άμυνας της χώρας Antoni Macierewicz κατηγόρησε την Ρωσία για τρομοκρατία καθώς θεωρεί ότι βρισκόταν πίσω από την πτώση του πολωνικού πρωθυπουργικού αεροσκάφους στο Smolensk το 2010.

Υπενθυμίζουμε τις δηλώσεις αποδοκιμασίας του τότε Πολωνού πρωθυπουργού Bronislaw Komorowski για τον περσινό εορτασμό της  70ης ημέρας της Νίκης στην Ρωσία.

Ο Komorowski θεώρησε την εκδήλωση «επίδειξη δύναμης αυτών που επιτέθηκαν στην Ουκρανία».

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κανείς στην διάσκεψη δεν απάντησε στις δηλώσεις του Waszczykowski περί «υπαρξιακής απειλής» της Ρωσίας, παρ’ ότι οι επιθέσεις του ISIS ( τουλάχιστον 14 στην Ευρώπη και στην Ρωσία ) είναι εκείνες που έχουν δημιουργήσει κλίμα τρόμου στην Ευρώπη.

Στο ίδιο κλίμα κινήθηκε και ο Τσέχος Υπουργός Άμυνας καλώντας σε ενίσχυση των αμυντικών δυνατοτήτων του ΝΑΤΟ έναντι της Ρωσίας.

Ο Πολωνός Υπουργός Άμυνας Antoni Macierewicz δήλωσε ότι «η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Beata Szydlo χρειάζεται μεγαλύτερο και δυνατότερο στρατό αν θέλει να εξασφαλίσει την ανεξαρτησία της». Υπολόγισε ότι η Πολωνία θα δαπανήσει περίπου 62 δισεκατομμύρια δολάρια για τον εκσυγχρονισμό του στρατού της, προκειμένου να αντιμετωπίσει την «υπαρξιακή» απειλή της Ρωσίας.

O Wasczykowski επικαλέστηκε την ανάμιξη της Ρωσίας στην Ουκρανία σαν τον κύριο λόγο της αύξησης των στρατιωτικών δαπανών της χώρας του.

Ο πρόεδρος της Ρωσικής Επιτροπής Εξωτερικών υποθέσεων Aleksey Pushkov, αναφερόμενος στις δηλώσεις των Πολωνών, είπε:

«Οι Πολωνοί πολιτικοί ασκούν υπαρξιακή απειλή στην κοινή λογική». Συγκεκριμένα για τις δηλώσεις του Maciarewicz’s για το πολωνικό αεροσκάφος, δήλωσε ότι ακόμα και ο Πολωνός συνδικαλιστής Lech Walesa αναφέρθηκε στις κατηγορίες προς την Μόσχα για τρομοκρατία ως «ανοησίες».

Σύμφωνα και με παλαιότερα άρθρα μας στο pentapostagma.gr, το ΝΑΤΟ και οι χώρες που ανήκουν στη συμμαχία χρειάζεται να δικαιολογήσουν την ανάγκη ύπαρξης του ειδικά αν εκλεγεί ο Ν.Τραμπ στις ΗΠΑ...οπότε η αναβίωση της ρωσικής απειλής αποτελεί ένα τέλειο παράδειγμα... Και μάλιστα σε μια περίοδο που το ίδιο το ΝΑΤΟ προσπαθεί να περικυκλώσει την Ρωσία...

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ