Πολιτική

Μνημόνια στο διηνεκές, έως και την τελευταία ρανίδα του εθνικού μας αίματος

Φαίνεται πως για κάποιο χρονικό διάστημα η Ελλάδα θα προσποιείται πως εφαρμόζει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία της, η κυβέρνηση θα προσποιείται πως κυβερνάει η ίδια, ενώ η Τρόικα θα προσποιείται πως η αξιολόγηση των οικονομικών μεγεθών της είναι θετική. Με βάση τη συγκεκριμένη θέση, η επόμενη αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί εντός του μήνα με πολιτικά φυσικά κριτήρια – κυρίως λόγω του μεταναστευτικού, σε συνδυασμό με το βρετανικό δημοψήφισμα.

Εάν όμως αποδειχθεί πως η υποκλοπή των διαλόγων του ΔΝΤ διενεργήθηκε από κάποια ελληνική υπηρεσία, τότε δεν μπορεί να είναι κανένας σίγουρος ούτε για την αξιολόγηση, ούτε για τίποτα άλλο – κάτι που ελπίζουμε να μην έχει συμβεί, αφού θα ήταν σαν να έκλεβε χρήματα της μαφίας ένας ανόητος και αρχάριος. Σε κάθε περίπτωση, το άμεσο μέλλον της Ελλάδας θα αποφασιστεί σήμερα από τις δύο συμμορίες, οι οποίες συγκρούονται μεταξύ τους – αφενός μεν από την καγκελάριο και τη διευθύντρια του ΔΝΤ, αφετέρου από τους Σόιμπλε και Thomsen στο Βερολίνο.

Απαραίτητη βέβαια προϋπόθεση για να κλείσει η αξιολόγηση είναι η δρομολόγηση των κατασχέσεων και των πλειστηριασμών της ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων – ενώ ένα μεγάλο μέρος των μη εξυπηρετούμενων δανείων των 16 τραπεζών που δεν λειτουργούν πια, έχει πιθανότατα αναληφθεί από την εταιρεία του κ. Ορέστη Τσακαλώτου. Προφανώς δε θα ακολουθήσει τη συμβουλή του βρετανού ειδικού του χώρου, ο οποίος ήδη από το 2012 είχε πει τα εξής η εξής:

«Πως καταπίνεις έναν ελέφαντα;» ρώτησε ρητορικά τους τραπεζίτες αναφερόμενος στο τεράστιο εύρος που έχει αποκτήσει το πρόβλημα των μη εξυπηρετούμενων δανείων. «Τον κόβεις σε κομμάτια και τα τρως ένα, ένα» ανέφερε. Είπε λοιπόν πως πρέπει ταχύτατα να διαχωριστούν τα δάνεια σε τρεις ομάδες. Αυτά που πρέπει να κρατηθούν και να αναδιαρθρωθούν, αυτά που πρέπει να κρατηθούν έως ότου μελλοντικά να διατεθούν σε τρίτους και τέλος αυτά που πρέπει και να αναδιαρθρωθούν και να πουληθούν.
Περαιτέρω, εάν δεν μεσολαβήσει κάτι απρόοπτο, η Ελλάδα θα υπογράψει το τέταρτο κατά σειρά μνημόνιο, με το ΔΝΤ – αφού διαφορετικά θα χρεοκοπήσει εντός του καλοκαιριού, επειδή η Ευρώπη δεν φαίνεται να είναι πρόθυμη να αναλάβει τις υποχρεώσεις της προς το Ταμείο, όπως έκανε στην περίπτωση της Πορτογαλίας. Εκτός αυτού η Γερμανία θέλει οπωσδήποτε το ΔΝΤ στο πρόγραμμα όχι επειδή το έχει ανάγκη, αλλά σαν σάκο του μποξ – για να μην κατηγορηθεί δηλαδή πως συμπεριφέρεται η ίδια με ναζιστικό τρόπο, όταν επιβάλλει τα μέτρα λεηλασίας και εξαθλίωσης των Ελλήνων.

Φυσικά η υπογραφή ενός τέταρτου μνημονίου θα αποτελέσει ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ – αν και το προηγούμενο κατέχεται επίσης από την Ελλάδα, αφού μόνο μία χώρα έχει υπογράψει δύο διαδοχικά μνημόνια στο παρελθόν, εκτός από εμάς (η Ν. Κορέα).
Εν προκειμένω θα ήταν άδικο να κατηγορήσουμε την κυβέρνηση, αφού η συνταγή της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς επίσης των περισσοτέρων άλλων κομμάτων, είναι ακριβώς η ίδια: Μνημόνια στο διηνεκές, έως και την τελευταία ρανίδα του εθνικού μας αίματος, παρά το ότι δεν υπάρχει κανένας λογικός άνθρωπος που να μην κατανοεί ότι, με μέτρα αυτού του είδους, μετά από επτά συνεχή χρόνια ύφεσης, καθώς επίσης με ένα τόσο μεγάλο χρέος, δεν υπάρχει καμία σωτηρία.
Ο ελέφαντας βέβαια θα κοπεί σε κομμάτια, οι δανειστές θα τα καταβροχθίσουν ένα προς ένα και ο σκελετός θα μείνει, αφού δεν τρώγεται – γεγονός που δεν φαίνεται να τρομάζει τους Έλληνες, αφού σιωπούν όπως τα πρόβατα. Κανένας βέβαια δεν μπορεί να ισχυριστεί πως έχουν άδικο, επειδή όλοι εμπιστεύονται τη συλλογική σοφία. Το μέλλον όμως θα δείξει πραγματικά ποιός έχει δίκιο και ποιός άδικο.

analyst.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...