Αρχείο

ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ! Ο Τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι μειώθηκε η ροή των μεταναστών στην Ελλάδα

Για μείωση της ροής των μεταναστών στην Ελλάδα η οποία έχει καταστεί δυνατή μετά  από την έγκριση του σχεδίου για την καταπολέμηση της κρίσης της μετανάστευσης, κάνει λόγο ο Τούρκος Πρωθυπουργός, σύμφωνα με  τα διεθνή ΜΜΕ.

Ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου δήλωσε ότι μετά την έναρξη ισχύος της συμφωνίας για τη μετανάστευση με την ΕΕ, ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία έχει μειωθεί σημαντικά.

«Μετά την έναρξη της εφαρμογής της συμφωνίας με την ΕΕ, ο αριθμός των παράνομων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα από την Τουρκία έχει μειωθεί δραστικά . Αν τον Οκτώβριο, ήταν έξι χιλιάδες μετανάστες, μετά τις 20 Μαρτίου ο αριθμός αυτός είχε μειωθεί σε 350 άτομα την ημέρα. Αυτή είναι μια επιτυχία που κατέστη δυνατή χάρη σε μια συμφωνία. Την Δευτέρα ήρθαν σε μας από την ΕΕ περίπου 200 μετανάστες οι οποίοι  εστάλησαν στη Γερμανία, την Ολλανδία και τη Φινλανδία. Το  κύριο ζήτημα  τώρα να σταματήσει εντελώς η ροή των μεταναστών  », δήλωσε ο Νταβούτογλου κατά τη διάρκεια επίσκεψης στη Φινλανδία και  συνέντευξη τύπου, στην οποία παρέστη ο Φιλανδός ομόλογος του  Juha Sipilä.

Στην κυριολεξία ο Τούρκος Πρωθυπουργός μας εμπαίζει , διότι ο ίδιος και η κυβέρνηση του είχαν υποσχεθεί να διακόψουν εντελώς τις ροές των μεταναστών. Δηλαδή με τα 350 άτομα την ημέρα που έρχονται στην Ελλάδα μας κάνει και  χάρη  ο Νταβούτογλου. Αυτά καλό είναι να τα βλέπουν οι Γερμανοί οι οποίοι κάθονται και συζητάνε μαζί του σαν «πολιτισμένοι άνθρωποι» , ξεχνώντας με ποιους ακριβώς έχουν να κάνουν.

Την Δέκατη όγδοη του  Μαρτίου οι επικεφαλείς  των κρατών μελών της ΕΕ και των κυβερνήσεων συμφώνησαν σε ένα κοινό σχέδιο με την Τουρκία για την καταπολέμηση της μεταναστευτικής κρίσης, ενώ η συμφωνία άρχισε να πραγματοποιείται από τις 20 Μαρτίου.

Τη Δευτέρα, ξεκίνησε επίσημα η απέλαση των παράνομων προσφύγων από τα ελληνικά νησιά στο πλαίσιο της ΕΕ-Τουρκίας για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης συμφωνίες.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...