Κόσμος

Κριμαία και Υπερδνειστερία «σείονται» από μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις με εκτοξεύσεις πυραύλων. Εκτοξεύσεις πυραύλων BASTION στην Μαύρη Θάλασσα

Αιφνιδιαστικά από σήμερα το πρωί οι ρωσικές δυνάμεις ξεκίνησαν εκτεταμένες εκτοξεύσεις  πυραύλων με σκοπό την ανίχνευση «εχθρικών» υποβρυχίων  στην Μαύρη Θάλασσα.

Οι ασκήσεις στην Κριμαία, πραγματοποιούνται με την συμμετοχή στρατιωτικών αεροσκαφών. Την ίδια στιγμή ασκήσεις μεγάλης κλίμακας πραγματοποιούνται και στην Υπερδνειστερία. Αυτές οι κινητοποιήσεις έχουν  προκαλέσει ανησυχία στην Ουκρανία και ειδικά στην κυβέρνηση στο Κίεβο, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.

1994427_20160418135356

Ανεπίσημα οι εκτοξεύσεις  πυραύλων ξεκίνησαν σε  διαφορετικά μέρη, αλλά κατά βάση υλοποιούνται στην Κριμαία από τις 15 Απριλίου. «Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται σε περιοχή της πόλης Θεοδοσίας, ανακοίνωσε ο Υποναύαρχος   Αλέξανδρος Βίτκο .

Πρόκειται για δυνάμεις πεζικού , μονάδες πυραυλικών συστημάτων Bastion , μονάδες πυροβολικού και άνδρες της  ταξιαρχίας  πεζοναυτών με  πάνω από 800 στρατιώτες.

Την Δευτέρα 18η Απριλίου ξεκίνησαν ασκήσεις με την συμμετοχή  μαχητικών αεροσκαφών που υλοποιούσαν σενάρια εγγύς υποστήριξης στρατευμάτων. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του τμήματος υποστήριξης πληροφοριών του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας, συμμετείχαν και ελικόπτερα  Ka-27 και Mi-8 από το σύνταγμα αεροπορίας  του στόλου της Μαύρης Θάλασσας.

Επίσης συμμετείχαν πολλαπλών χρήσεων μαχητικά αεροσκάφη Su-30  και  Su-24 τα οποία πραγματοποιούν  βομβαρδισμούς με  βόμβες και πυραύλους χωρίς καθοδήγηση σε θέσεις και στόχους στην περιοχή . Στην  άσκηση συμμετέχουν συνολικά 30 αεροσκάφη.

Την ίδια στιγμή ρωσικές  στρατιωτικές δυνάμεις στην Υπερδνειστερία συνεχίζουν τις στρατιωτικές ασκήσεις προκαλώντας πονοκέφαλο στην δύση. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της υπηρεσίας Τύπου της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρεια Igor Muginov, πρόκειται για ασκήσεις  καταπολέμησης της τρομοκρατίας .

Οι ασκήσεις πραγματοποιούνται στην  περιοχή  Afanasievka στην επαρχία  Dubossary. Ουκρανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν την εκδήλωση βολών οπλικών συστημάτων των Ρώσων  μόλις 10 χιλιόμετρα από τα σύνορα της Ουκρανίας.

dfg43

Υπενθυμίζεται ότι στο έδαφος της μη Υπερδνειστερίας εδράζεται  μέρος της  14ης  ρωσικής στρατιάς όπου διαφυλάττει αποθήκες με 20 χιλιάδες τόνους πυρομαχικών. Οι αρχές της Μολδαβίας έχουν επανειλημμένα υποστηρίξει την πλήρη απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων από την Υπερδνειστερία και την αντικατάστασης τους με   ειρηνευτικά στρατεύματα από την δύση  διεθνείς παρατηρητές, υπό την αιγίδα του ΟΑΣΕ.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ