Εκκλησία

Και όμως είναι αλήθεια: Συζητείται η επανένωση της Ι. Μ. Εσφιγμένου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο


Παράξενα γεγονότα διαδραματίζονται τις τελευταίες ημέρες στο Άγιο Όρος. Δημοσιεύματα από το πρωί σε εκκλησιαστικά πρακτορεία, κάνουν λόγω για έγγραφο της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου προς το υπουργείο εξωτερικών αλλά και προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο  με κύριο αίτημα την επανένωση.

Την ίδια στιγμή μέσα στο blog της Ιεράς Μονής δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο:

Ψευδές το δημοσίευμα της Romfaia.gr και εκ του πονηρού....

το άρθρο αυτό, το οποίο διαγράφηκε μετά από λίγη ώρα, έγραφε τα παρακάτω:

Το ιστολόγιο Romfaia.gr φιλοξένεί σήμερα ψευδές δημοσίευμα και απόλυτα ανακριβές για αίτημα της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου περί "λειτουργικής επανένωσης" με Φανάρι και Άγιο Όρος.

Η αλήθεια είναι η εξής, με πρωτοβουλία του Υπουργείου εξωτερικών δια του ειδικού γραμματέα Στάθη Λιαντή-Λιανού υπήρξε επικοινωνία με την Ιστορική Ιερά Μονή Εσφιγμένου καθώς και επιστολή προς την ηγεσία του υπουργείου, με αίτημα την διαμεσολάβηση του Υφυπουργού κ. Ιωάννη Αμανατίδη ώστε να παύσουν όσα δεινά ταλανίζουν τον μοναστικό βίο της Μονής μας.

Σε επαφές όμως με τον κ. Λιάντη αλλά και τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτου Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο από την μεριά του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινοπόλεως , ήταν σαφές και κατανοητό πως η ενδεχόμενη επιστροφή της Ιστορικής Ιεράς Μονής Εσφιγμένου αφορά αποκλειστικά στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους με εμπλοκή στα διοικητικά και μόνο .

Δημοσιεύματα που υποστηρίζουν άλλα, εκτός της αληθείας μας υποχρεώνουν για την αποκατάσταση αυτής στην δημοσίευση της παραπάνω επιστολής. Είχαμε σκοπό να περιμένουμε την απόφαση της διπλής σύναξης στην Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους υπό την Εξαρχία του Οικουμενικού Πατριαρχείου Κωνσταντινουπόλεως, χωρίς ανακοινώσεις που μπορεί να δημιουργήσουν λάθος εντυπώσεις. Ομως εκ του πονηρού δημοσιεύματα μας υποχρεώνουν να λύσουμε την σιωπή μας. Οι λάθος χειρισμοί είναι επικίνδυνοι προς αυτή την ώρα, παρακαλούμε σύνεση και διάκριση για όσα γράφονται.

 

Η απορία όλων μας είναι πολύ μεγάλη, σίγουρα υπάρχει πολύ παρασκήνιο, γνωρίζουμε αρκετές λεπτομέρειες και γεγονότα της υπόθεσης, όταν θα έρθει η ώρα θα τα γνωστοποιήσουμε και στους αναγνώστες του pentapostagma.gr.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...