Αρχείο

Κανονίστηκε η επίσκεψη του Πούτιν σε Αθήνα και Άγιο Όρος.

Έκθεση  φωτογραφίας με τίτλο  «Άθως: Το Άγιο Όρος», λαμβάνει χώρα στην Ρωσία  για τα  1000 χρόνια παρουσίας  Ρώσων μοναχών στο Άγιο Όρος εκτός από την κοινή έτος Ελλάδα-Ρωσία, άνοιξε στην αίθουσα της Ρωσικής Συνέλευσης (Δούμα) στις 4 Απριλίου 2016, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα.amanatidis_ekthesi_agio_oros

Η τελετή έναρξης έγινε από τον Υπουργό της Δούμας, Sergei  Naryshkin, ενώ εκ μέρους της ελληνικής  κυβέρνησης  παρέστη η εκπρόσωπος τύπου κ. Όλγα Γεροβασίλη , ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης, και ο αντιπρόεδρος του ελληνικού  Κοινοβούλιο κ. Τάσος Κουράκης.

Η κ. Όλγα Γεροβασίλη  συναντήθηκε επίσης στο Κρεμλίνο με τον Ρώσο Πρόεδρο  Βλαντιμίρ Πούτιν και τον Πρωθυπουργό Ντμίτρι Πεσκόφ, για να συζητήσουν τον εορτασμό του ρωσικού έτους στην  Ελλάδα και τη Ρωσία, καθώς και την μελλοντική επίσκεψη Πούτιν στην Αθήνα και το Άγιο Όρος  τον επόμενο μήνα.

Την Τρίτη, η Όλγα Γεροβασίλη και ο  Γιάννης Αμανατίδης, πργαματοποίσηαν ομιλία στο διεθνές συνέδριο  με θέμα « Ο Ελληνικός Πολιτισμός στο  Ευρωπαϊκή Πλαίσιο» που διοργανώθηκε από το Τμήμα Βυζαντινών και Νεο-Ελληνικής Φιλολογίας στο Πανεπιστήμιο της Μόσχας. Οι δύο υπουργοί συναντήθηκαν επίσης με Έλληνες ομογενείς που ζουν στην πόλη.

Ο εορτασμός του ρωσικού έτους στην Ελλάδα αποτελεί σημαντικό γεγονός στην Ρωσία στο οποίο δίνεται μεγάλη σημασία. Στην Ελλάδα τώρα μεγάλη σημασία έχει η παρουσία του Ρώσου Προέδρου Β.Πούτιν στην χώρα μας τον επόμενο μήνα και η ειδικά η επίσκεψη του στο Άγιο Όρος.

Σε άρθρο απο το pentapostagma.gr  με τίτλο: Έρχεται στην Ελλάδα ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν, υλοποιώντας μια ιστορική επίσκεψη!, είχαμε προαναγείλει πρώτοι για την ιστορική επίσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί επ’ ευκαιρία του  εορτασμού του ρωσικού έτους στην Ελλάδα. Η ουσία όμως είναι ότι το Κρεμλίνο και ο Πρόεδρος της αχανούς ρωσικής ομοσπονδίας βλέπουν στο πρόσωπο της χώρας μας,  μια καλή φίλη και  έναν ομόδοξο λαό,  με τον οποίον επιθυμούν παντός είδους ’’σχέσεις’’.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές