Κόσμος

Η Κίνα εκτόξευσε διηπειρωτικό πύραυλο ενώ Αμερικανοί αξιωματούχοι επισκέπτονταν την Θάλασσα της Νότιας Κίνας

Σύμφωνα με την αμερικανική ιστοσελίδα free Beacon, η οποία επικαλείται  ανώνυμους  αξιωματούχους του αμερικανικού   Πενταγώνου, η Κίνα «αμόλυσε» έναν διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο  DF-41  στις 12 Απριλίου, αιφνιδιάζοντας τις ΗΠΑ.

Η δοκιμή του κινεζικού βαλλιστικού  πυραύλου πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα,  σχεδόν ταυτόχρονα με την άφιξη Κινέζων και Αμερικανών αξιωματούχων στην Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ΗΠΑ, μετέδωσαν τα μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη.

Πρόκειται σαφώς για μια κινεζικού τύπου επίδειξη δύναμης η οποία αποτελεί και το επίσημο δόγμα του Πεκίνου στην περιοχή.

Αμερικανικά ΜΜΕ , επικαλούμενα ανώνυμους  αξιωματούχους του Πενταγώνου, ανέφεραν ότι ένας βαλλιστικός πύραυλος  DF-41 με  επιχειρησιακή εμβέλεια  15,000km εκτοξεύτηκε στις 12 Απριλίου, χωρίς να ανακοινωθεί επίσημα.

Κινέζοι αξιωματικοί  επισκέφθηκαν την ίδια στιγμή   τα στρατεύματα που σταθμεύουν στα αμφισβητούμενα νησιά της περιοχής , θέλοντας να δώσουν ένα άμεσο «μήνυμα» στην Ουάσιγκτον για το «ποίος ακριβώς κάνει κουμάντο στην περιοχή».

Ο πύραυλος αυτός μετέφερε δύο πολλαπλές  ανεξάρτητες κεφαλές επανεισόδου  με δυνατότητα στόχευσης σε δύο στόχους.

Η εκτόξευση  παρακολουθήθηκε κατά την διάρκεια της από αμερικανικούς  στρατιωτικούς δορυφόρους  και άλλα ραντάρ μεγάλης εμβέλειας.

Τον περασμένο Δεκέμβριο η Κίνα επιβεβαίωσε ότι είχε δοκιμάσει επιτυχώς τον πύραυλο DF-41 εκτοξεύοντας τον από τρένο  στην επαρχία Shanxi, στην κεντρική Κίνα.

Αυτή είναι  η τελευταία πυραυλική δοκιμή που έλαβε χώρα αυτόν τον χρόνο σύμφωνα με το Κινέζο ΑΓΕΣ Στρατηγό  Fan Changlong, ο οποίος  πραγματοποίησε επίσκεψη στα τεχνητά νησιά  Spratly .

Οι στρατιωτικές εντάσεις στη Νότια Θάλασσα της Κίνας ωθούνται από το Πεκίνο για την ενίσχυση της άμυνας στα αμφισβητούμενα ύδατα, λένε ειδικοί αμυντικοί αναλυτές.

Η δοκιμή συνέπεσε  με την επίσκεψη του  υπουργού  Άμυνας των ΗΠΑ, Ας  Κάρτερ στο αεροπλανοφόρο USS Stennis, το οποίο έπλεε στη θάλασσα της Νότιας Κίνας την περασμένη εβδομάδα.

Ο πύραυλος DF-41 αξιολογείται από τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ως ένας  αρκετά ισχυρός πύραυλος που διαθέτει μεταξύ έξι και 10 κεφαλών και έχει εμβέλεια  15.000 χιλιόμετρα, γεγονός που στοχοποιεί ολόκληρη την αμερικανική επικράτεια  .

Το μηνιαίο περιοδικό Kanwa Asian Defence ανέφερε τον περασμένο μήνα ότι οι νέοι κινεζικοί διηπειρωτικοί  βαλλιστικοί  πύραυλοι ευρίσκονται  στο τελικό στάδιο των δοκιμών και αναμένεται η τοποθέτηση τους σε πυραυλική βάση  κοντά στην πόλη της Xinyang, στην επαρχία Χενάν.

Ο πύραυλος αυτός  είναι σε θέση να χτυπήσει τις ΗΠΑ  μέσα σε περίπου 30 λεπτά ,  είτε μέσω  πολικής τροχιάς ή πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό.

https://youtu.be/nZMBdOf-aHg?t=15

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...