Αρχείο

Η «Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία» είναι εδώ και συνεχίζει τον αγώνα της εναντίον τῆς Ελλάδος.

Το ταξίδι του Πάπα, στην Λέσβο αποτέλεσε αφορμή να υπενθυμίσει ότι εδώ και αιώνες παίζεται το ίδιο παιγνίδι. Ο Πάπας αποτελεί τον βασικό εκπρόσωπο της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας η οποία προσπαθεί να αφανίσει την Ελλάδα. Αυτό γιατί η χώρα μας αποτελεί βασικό παράγοντα αποτυχίας των σχεδίων τους στις προσπάθειές τους να εγκαθιδρύσουν στον πλανήτη την Νέα Τάξη Πραγμάτων.

1Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα δεν έχουν αλλάξει. Μόνο τα μέσα που χρησιμοποιούν άλλαξαν. Παλιά, όταν οι Ρωμαίοι κατακτούσαν νέες επαρχίες και για να μπορέσουν να υποτάξουν τους νεοκατακτηθέντες λαούς, εφάρμοζαν την παρακάτω τακτική.

Εξόντωναν τους ηγέτες, τους καλλιτέχνες, τους διανοούμενους και επιστήμονες (αφού έπαιρναν τους καλλίτερους) και έφτιαχναν καινούργιους δρόμους.

Αιώνες αργότερα οι απόγονοί τους εφαρμόζουν το ίδιο σχέδιο το οποίο είναι οφθαλμοφανέστατο στην Ελλάδα. Αποτελεί πεποίθηση στον ελληνικό λαό ότι οι ηγέτες της Ελλάδος εξυπηρετούν συμφέροντα ατόμων, οργανισμών, χωρών κλπ, και όχι της Ελλάδος, που σημαίνει ότι οι αγαπώντες την Ελλάδα ηγέτες έχουν τεχνηέντως εξαφανισθεί.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους καλλιτέχνες και τα καλλιτεχνήματά τους. Ουδέν καλλιτέχνημα δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια στην πρωτεύουσα χώρα του πολιτισμού που να εξυμνεί την ελληνικότητα. Ακόμη και τα ήδη υπάρχοντα υφίστανται τις συνέπειες της παραμέλησης, αδιαφορίας και των βανδαλισμών υπό της ανοχής της εκάστοτε εξουσίας. Τώρα δε, με την έλευση τόσων μωαμεθανών ελπίζουν ότι κάποια μέρα η Ακρόπολη θα έχει την μοίρα της Παλμύρας.

Όσον αφορά τους διανοουμένους και επιστήμονες, φρόντισαν με τα αντικίνητρα στην Ελλάδα και με τους προσφερόμενους υψηλούς μισθούς στο εξωτερικό να απογυμνώσουν την Ελλάδα από τους μεγαλύτερους επιστήμονές της αποκομίζοντας αυτοί τα οφέλη από τις παρεχόμενες υπηρεσίες τους. Πήραν τους καλλίτερους και αδρανοποίησαν αυτούς που έμειναν στην Ελλάδα. Κάνουν σήμερα ότι έκαναν πάντοτε.

Παρενθετικά είναι καλό να αναφερθεί ότι όταν οι Ρωμαίοι κατέκτησαν τα Δωδεκάνησα, τα οποία δυστύχησαν υπό την ρωμαϊκή κατοχή, πήραν από την Ρόδο την νομοθεσία και το Ναυτικό Δίκαιο ενώ η μικρή Κως τους μάθαινε την ιατρική και τους νόμους της φύσεως. Αυτό για να μη ξεχνάμε την προσφορά της Ελλάδος στον Δυτικό πολιτισμό.

Όσον αφορά την οδοποιία τώρα. Όταν άρχισε η κρίση, τα μόνο έργα που δεν σταμάτησαν ήταν οι μεγάλοι δρόμοι εθνικής σημασίας. Οι δρόμοι έπρεπε να τελειώσουν σε όλη την επικράτεια, διότι θα τους χρειαστούν σε λίγο και θα πρέπει να είναι σε καλή κατάσταση, να κινούνται τα οχήματα γρήγορα και να αποτελούν συγχρόνως «φράγματα».

Ότι γινόταν τότε γίνεται και τώρα.

Χρήστος Μαντζιάρης

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ