Πολιτική

Ενώ η ΕΕ υποτίθεται ότι παρέχει στην Ελλάδα 83 εκατ. ευρώ για τους πρόσφυγες το ελληνικό κράτος δεν λαμβάνει ούτε ένα ευρώ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, σήμερα  Τρίτη ενέκρινε  83.000.000 ευρώ με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα, στην πρώτη εκταμίευση της βάσει ενός μηχανισμού που έχει συσταθεί για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας εντός της ένωσης , αναφέρουν ευρωπαϊκά και ξένα ΜΜΕ.

Η οικονομικά εμπόλεμη Ελλάδα υπήρξε το κύριο σημείο άφιξης για τους χιλιάδες  μετανάστες και τους αιτούντες ασύλου  που εισέρχονται στην Ευρώπη, με τους  περισσότερους  από αυτούς να  διέρχονται από την θάλασσα και την Τουρκία μέχρι την  συμφωνία του Μαρτίου .

Ο Ευρωπαίος επίτροπος για την  Ανθρωπιστική βοήθεια κ.  Χρήστος Στυλιανίδης ήταν στην χώρα μας την Τρίτη για να υπογράψει τις πρώτες συμβάσεις βοήθειας, με την χρηματοδότηση να πηγαίνει κατευθείαν  στην υπηρεσία προσφύγων του ΟΗΕ, στην  Διεθνή Ομοσπονδία του Ερυθρού Σταυρού και  σε άλλες έξι οργανώσεις παροχής βοήθειας, αλλά όχι στην ελληνική κυβέρνηση. !!!!

Πρόκειται για μία ακόμη πρωτοτυπία των Ευρωπαίων, η οποία στην ουσία «φεσώνεται» το ελληνικό κράτος το οποίο σπαταλά χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων για την σίτιση, περίθαλψη, ασφάλεια όλων αυτών των δυστυχισμένων ανθρώπων.

Για παράδειγμα μόνο το νοσοκομείο του Κιλκίς ξόδεψε μέχρι τώρα 180.00  ευρώ για την περίθαλψη των προσφύγων/μεταναστών και δεν έχει λάβει καμία επιδότηση ούτε από το κράτος, αλλά ούτε  μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων.

«Τα χρήματα θα βοηθήσουν στην παροχή σε  δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους  στην Ελλάδα, υγειονομικής περίθαλψης, τροφής, καλύτερων συνθηκών  υγιεινής, προσωρινής στέγασης και την δημιουργία χώρων φιλικούς προς τα παιδιά»,  ανέφερε ο κ. Στυλιανίδης σε δήλωσή του.

«Πρέπει να αποκαταστήσουμε αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες στην Ευρώπη το συντομότερο δυνατόν», δήλωσε ο Στυλιανίδης. Η Ελλάδα φιλοξενεί περίπου 50.000 ανθρώπους, πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι περισσότερο από το διπλάσιο αριθμό είχε διασχίσει τη χώρα φέτος.

Το πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί από την ελληνική κυβέρνηση δεν έχει  γίνει καθόλου κατανοητό , όταν αυτή δεν λαμβάνει ούτε σεντς , με το σύνολο των χρημάτων να οδεύουν σε οργανισμούς και ύποτες  ΜΚΟ.

Μετά έρχονται οι ίδιοι άνθρωποι από τις Βρυξέλες για να μας κατηγορήσουν ότι το ελληνικό κράτος σπαταλά πολλά χρήματα σε ιατροφαρμακευτικές δαπάνες για τους Έλληνες πολίτες. !!!!!

Μιλάμε για την απόλυτη παράνοια, η οποία είναι σαφώς κατευθυνόμενη εναντίον της χώρας μας και των Ελλήνων πολιτών.  

Οι περισσότεροι από τους πρόσφυγες/μετανάστες  που φθάνουν στην Ελλάδα επιχείρησαν να φύγουν για πλούσιες βόρειες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά  την  διαδρομή «φρόντισε» πολύ καλά το Βερολίνο να την «κλείσει» αποτελεσματικά.

«Η ανθρωπιστική κρίση που λαμβάνει χώρα στην Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή ανθρωπιστική κρίση η οποία στην πραγματικότητα είναι ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα», είπε ο Ιωάννης Μουζάλας, αλλά οι Ευρωπαίοι ατο σύνολο τους «κωφεύουν»  .

Επίσης την Τρίτη, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε 110 εκατομμύρια ευρώ για τους μετανάστες και τους αιτούντες ασύλου στην Τουρκία, καθώς τα  3 δις ευρώ που συμφωνήθηκαν ως μέρος της συμφωνίας  μετανάστευσης με την Άγκυρα.

Από το ποσό αυτό,  60.000.000 ευρώ θα διατεθούν για τα τρόφιμα, την υγειονομική περίθαλψη και τη στέγαση των μεταναστών που έχουν επιστρέψει από την Ελλάδα στην Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας.

Τα υπόλοιπα € 50.000.000 θα αντιμετωπίσουν  τις άμεσες ανάγκες των προσφύγων από τη Συρία στην Τουρκία, ανακοίνωσε η επιτροπή.

«Η συμφωνία μετανάστευσης μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας αρχίζει  να λειτουργεί» , δήλωσε ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Jean-Claude Juncker Τρίτη.

Το Συμβούλιο της Ευρώπης πρόκειται να εκτιμήσει την μεταχείριση των μεταναστών και των αιτούντων ασύλου  στην Ελλάδα και την Τουρκία στο πλαίσιο της συμφωνίας, ως μέρος της ευθύνης των δύο χωρών για να διασφαλίσουν ότι τα βασικά τους δικαιώματα γίνονται σεβαστά.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...