Αρχείο

Διπλωματικό επεισόδιο Ουκρανίας-Ελλάδας: Το Κίεβο απαίτησε να μην προβληθεί η ταινία «Κριμαία-Επιστροφή στην πατρίδα» (vid)

Η Ουκρανική πρεσβεία στην Ελλάδα απαίτησε να μην προβληθεί η ταινία «Κριμαία-Επιστροφή στην πατρίδα» του Andrei Kondrashov στο Φεστιβάλ Ρωσικού Κινηματογράφου.

Συγκεκριμένα, ο πρέσβης της Ουκρανίας στην Ελλάδα Voldymyr Shkurov, έστειλε επιστολή στον διοργανωτή Ξενοφώντα Λαμπράκη, στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών και στην Ρωσική Πρεσβεία στην Ελλάδα, στην οποία απαιτούσε την ακύρωση της προβολής της ταινίας.

Ουκρανοί διπλωμάτες δήλωσαν ότι η ταινία «Κριμαία-Επιστροφή στην πατρίδα» ενδέχεται να προκαλέσει αντικείμενο διαμάχης και να δημιουργήσει άσκοπη κοινωνική ένταση.

Όμως η πρεσβεία της Ουκρανίας δεν κατάφερε την ακύρωση της προβολής της ταινίας για την Κριμαία.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ Ρωσικού Κινηματογράφου στην Ελλάδα αρνήθηκαν το αίτημα της ουκρανικής πρεσβείας στην Αθήνα για ακύρωση της προβολής της ταινίας «Κριμαία-Επιστροφή στην πατρίδα».

Η ουκρανική πρεσβεία είχε προηγουμένως προσπαθήσει να εμποδίσει την έκθεση φωτογραφιών που απεικόνιζαν την κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία και τους νεκρούς αθώων ανθρώπων από την επέμβαση του ουκρανικού στρατού.

Πριν την έναρξη της έκθεσης στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, εκπρόσωπος της πρεσβείας τηλεφώνησε στον Πρύτανη απαιτώντας την απαγόρευσή της, κάτι που δεν έγινε αποδεκτό.

«Το πρόγραμμα του φεστιβάλ δεν θα μεταβληθεί. Η ταινία θα προβληθεί στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας», δήλωσε ο διοργανωτής του φεστιβάλ και πρόεδρος του Ελληνο-Ευρασιατικού συνδέσμου, Ξενοφών Λαμπράκης.

Το Ρωσικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου θα πραγματοποιηθεί 23-27 Απριλίου στο πλαίσιο του Έτους 2016- Σταυροδρόμι δυο χωρών Ελλάδας- Ρωσίας.

Δείτε εικόνες από την ταινία

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vaNbfVBy4uo]

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ