Αρχείο

Για πού τα προορίζουν τα 109 ελικόπτερα T-70i Sikorsky οι Τούρκοι;

Σύμφωνα με ομιλία του  Τούρκου Υπουργού  Άμυνας  Ισμέτ Γιλμάζ  στο κοινοβούλιο,  περίπου  109 ελικόπτερα T-70i Sikorsky, αναμένεται να παραδοθούν μέχρι το 2020 στις ένοπλες δυνάμεις , αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Απαντώντας σε ερώτηση βουλευτών του Κοινοβουλίου σχετικά με την σύμβαση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την αμερικανική εταιρία  Sikorsky Aircraft, ο Γιλμάζ δήλωσε ότι τα ελικόπτερα δεν έχουν ακόμη παραδοθεί από  την εν λόγω εταιρία .

turkey 1

Τα ελικόπτερα αυτά είναι μεταφορικά και δύναται να μεταφέρουν 12 πάνοπλους άνδρες , (μία ομάδα) έκαστο μέσα σε πολύ μικρό χρόνο οπουδήποτε απαιτηθεί. Με λίγα λόγια ένα ολόκληρο  τουρκικό τάγμα δύναται να μετακινηθεί σε οποιοδήποτε ελληνικό νησί «πρώτης γραμμής» με σκοπό την δημιουργία αερο-προγεφυρώματος στα μετόπισθεν.

Η Τουρκία υπενθυμίζουμε ότι υλοποιεί ένα άκρως «επιθετικό» πρόγραμμα εξοπλισμών το οποίο σαφέστατα απευθύνεται προς τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου έχοντας ως αποκλειστική αποστολή την κατάληψη εθνικού εδάφους.

Για τον λόγο αυτόν , οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις εδώ και μεγάλο διάστημα,   ασκούνται συνεχώς σε ασκήσεις «εξαλείψεως αερο-προγεφυρώματος».

Επίσης ο τουρκικός στόλος προμηθεύεται μεγάλο στόλο αποβατικών πλοίων νέας γενιάς με στόχο πάντα βέβαια τα νησιά μας. Καθώς επίσης όλες οι τουρκικές διακλαδικές ασκήσεις υλοποιούν σενάρια  απόβασης «σε κάποιο νησί».

Όλα αυτά είναι σε γνώση της  στρατιωτικής ηγεσίας μας αλλά λόγω της οικονομικής κρίσης δυσχεραίνεται κατά πολύ το έργο την προμήθειας υλικού και η διενέργεια και άλλων ασκήσεων λόγω κόστους.

turkey

Η Τουρκία ευρίσκεται σε μια πολύ δύσκολη εσωτερική κατάσταση, λόγω του κουρδικού και του συριακού ζητήματος  και «ακούγονται» από το εξωτερικό «ψίθυροι» ακόμη και πραξικόπημα.

Σε καμία περίπτωση  όμως  δεν πρέπει να εφησυχάσουμε σαν λαός και ένοπλες δυνάμεις ,  διότι οι Τούρκοι σε όποια κατάσταση και να ευρίσκονται θα θελήσουν ειδικά στο Αιγαίο να υλοποιήσουν τα μακρόχρονα σχέδια τους.

Κύρια επιδίωξη τους είναι η διχοτόμηση του Αιγαίου και η «υφαρπαγή» ελληνικής νήσου που  θα  διευκολύνει» την επιδίωξη αυτή.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση των ελικοπτέρων Sikorsky, υπάρχει συμφωνία για την  υποστήριξη της ανάπτυξης της τουρκικής βιομηχανίας ελικοπτέρων.

Η εταιρεία ΤΑΙ θα αναλάβει την εγχώρια παραγωγή και συναρμολόγηση του ελικοπτέρου στις εγκαταστάσεις της, ενώ η εταιρεία Sikorsky θα είναι ο κύριος εργολάβος και θα παρέχει τεχνική υποστήριξη, υλικά και επίβλεψη στο όλο εγχείρημα.

Τουρκικές προθέσεις είναι η  συμπαραραγωγή 600 ελικοπτέρων, τα οποία θα αφορούν κυρίως πελάτες του εξωτερικού με έμφαση σε εξαγωγές σε μουσουλμανικές χώρες. Ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με Σαουδική Αραβία, Πακιστάν και Κατάρ.

Σύμφωνα με τον Τούρκο  υπουργό Yılmaz, στο πλαίσιο προμήθειας του ελικοπτέρου,  το πιλοτήριο, η καμπίνα και οι έλικες  θα παράγονται  από την τουρκική εταιρεία  TUSAŞ, ο κινητήρας θα παράγεται από την ΤΕΙ. Η ASELSAN, από την άλλη πλευρά, θα είναι υπεύθυνη για την παραγωγή  οργάνων αεροπλοΐας , ενώ η όλη συναρμολόγηση  θα πραγματοποιείται από την TUSAŞ.

 

https://youtu.be/rMQCcFxn46w?t=56

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ