Εκκλησία

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος: Τι μου αποκάλυψε ο Ομπάμα για την ελληνική κρίση

Το ενδιαφέρον του αμερικανού προέδρου Μπάρακ Ομπάμα για τη διαχείριση του προσφυγικού και την έξοδο της Ελλάδας από την οικονομική κρίση, επισημαίνει σε συνέντευξή του στο CNN Greece, o Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, τονίζοντας παράλληλα και τις παρεμβάσεις που κάνει προς αυτήν την κατεύθυνση η Εκκλησία της Αμερικής.

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece, τονίζει ότι υπήρξαν σαφείς διαβεβαιώσεις και από τον Μπάρακ Ομπάμα και από τον αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, ότι η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση και ότι oι HΠΑ έχουν σαφή διάθεση να βοηθήσουν. Διευκρινίζει, ωστόσο, ότι είναι περιπεπλεγμένα (complicated) τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας, δεν μπορούν να λυθούν εύκολα, έχουν δύσκολες πλευρές και παράγοντες μη ελεγχόμενους.

Ο κ. Δημήτριος, αναφέρεται, μεταξύ άλλων και στην Πανορθόδοξη Σύνοδο που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Κρήτη.

Μιλά για τη διαστρωμάτωση των ομογενών στις ΗΠΑ, τα προβλήματα και τα σπουδαία επιτεύγματά τους. Αποκαλύπτει ότι ο ναός του Αγίου Νικολάου, που ισοπεδώθηκε από το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, θα αποπερατωθεί τέλη του 2017 και απαντά δια της διπλωματικής οδού στο ερώτημα «Η Χίλαρι Κλίντον ή ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πιο κοντά στους Έλληνες»;

https://www.youtube.com/watch?v=qMYT3fAEJe4

cnn.gr

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ