Αρχείο

Έρχεται στην Ελλάδα ο Ρώσος Πρόεδρος Β.Πούτιν, υλοποιώντας μια ιστορική επίσκεψη!

Μεταξύ των Ελλήνων και των Ρώσων αξιωματούχων συζητούνται το τελευταίο διάστημα οι λεπτομέρειες της επισκέψεως του Ρώσου Προέδρου Β.Πούτιν και αναζητούνται οι κατάλληλες ημερομηνίες , αναφέρει σήμερα ο ρωσικός τύπος.

Πρόκειται για μια ιστορική επίσκεψη η οποία θα πραγματοποιηθεί επ’ ευκαιρία του  εορτασμού του ρωσικού έτους στην Ελλάδα. Η ουσία όμως είναι ότι το Κρεμλίνο και ο Πρόεδρος της αχανούς ρωσικής ομοσπονδίας βλέπουν στο πρόσωπο της χώρας μας,  μια καλή φίλη και  έναν ομόδοξο λαό,  με τον οποίον επιθυμούν παντός είδους ’’σχέσεις’’.

Κακά τα ψέματα δεν είναι μόνο η ενέργεια , τα λιμάνια , και η τεράστια  γεωστρατηγική θέση της Ελλάδος που ‘‘κατεβάζει‘ τους Ρώσους  στα ζεστά νερά του Αιγαίου Πελάγους .  Πρόκειται για μία φιλία που μετρά 1000 χρόνια και ανάγεται στην παρουσία του Βυζαντίου και στην  μεγάλ και στέρεη  σχέση του με τα κράτη των Ρως του Κιέβου.

Οι Ρώσοι θέλουν να συνάψουν παντός είδους σχέσεις πλέον,  μόνο με ομόδοξους λαούς  ’’ βλέπε Αρμένιους, Σέρβους, Έλληνες ’’ λόγω κοινής θρησκείας , κουλτούρας και ενδεχομένως πολιτισμού.

Η επίσκεψη του Προέδρου της Ρωσίας θα εμβαθύνει περεταίρω  την οικονομική συνεργασία, ιδίως στον τομέα της ενέργειας, δήλωσε η  επίσημη εκπρόσωπος της  ελληνικής κυβέρνησης  κ. Όλγα Γεροβασίλη.

’’ Στην Ελλάδα υπολογίζουμε στην επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν για τη χώρα, αλλά η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί’’, είπε σε συνέντευξή της στο πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti η κ. Όλγα Γεροβασίλη.

«Πιστεύουμε ότι η επίσκεψη αυτή  είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό γεγονός σε αυτή την πραγματικά κρίσιμη κατάσταση στην περιοχή, ενώ οι συνομιλίες και η ανταλλαγή απόψεων είναι πολύ σημαντικές, " κατέληξε η κ. Γεροβασίλη, σημειώνοντας ότι οι ελληνικές αρχές ελπίζουν να συζητήσουν με την ρωσική πλευρά περαιτέρω εμβάθυνση της οικονομικής συνεργασίας, ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας.

Ο υπουργός Πολιτισμού κ. Αριστείδης Μπαλτάς  είπε ότι ελπίζει  για μια επίσκεψη του Ρώσου προέδρου τον Μάιο 2016 . Σύμφωνα με τον υπουργό, η επίσκεψη θα αποτελέσει ένα σημαντικό βήμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

Είναι απόλυτα σίγουρο ότι οι Τούρκοι θα ενοχληθούν σφόδρα από την παρουσία του Πούτιν στην Ελλάδα για πολλούς και ποικίλους λόγους. Μάλιστα εδώ και μερικές ημέρες , κάνοντας τις γνωστές ανατολίτικες κινήσεις τους οι Οθωμανοί προσπαθούν να ρίξουν εκ νέου ΄’’γέφυρες’’ με την Ρωσία , η οποία όμως πλέον  τους έχει διαγράψει από τα τεφτέρια της.

Ίσως η παρουσία του Β.Πούτιν μαζί με πλήθος αξιωματούχων να αποτελεί μια  λαμπρή ευκαιρία για την χώρα μας να βρει διέξοδο από ΔΝΤ , Τόμσεν, Μέρκελ και άλλους ’’δολοφόνους’’ και να ’’καλλιεργήσει’’ μια  μελλοντική στρατιωτική συμμαχία, τώρα που οι ΗΠΑ ’’αποσύρονται‘’ από την περιοχή . Πρόκειται για μία κίνηση η οποία ενδεχομένως να σώσει  την Ελλάδα από όλα αυτά τα ’’τσακάλια’’ που την περιτριγυρίζουν.

 

 

http://ria.ru/world/20160402/1401387797.html#ixzz44fpoGNPi

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ