Εθνικά θέματα

H Ελλάδα αρχίζει να στέλνει πρόσφυγες πίσω στην Τουρκία !!

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Sabah πριν από λίγο, οι Ελληνικές αρχές σήμερα  Τρίτη έστειλαν μια ομάδα προσφύγων που εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας  πίσω στην Τουρκία, ως μέρος της συμφωνίας επανεισδοχής που έχει υπογραφεί μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Anadolu, Έλληνες αστυνομικοί έστειλαν 70 πρόσφυγες, από το  Μαρόκο, την Τυνησία , την Αλγερία  στα τουρκικά σύνορα δια μέσω του Τελωνείου των Κήπων στην κωμόπολη Ύψαλα στην Ανατολική Θράκη .

Από εκεί  οι πρόσφυγες φέρεται να μεταφέρθηκαν στην  Επαρχιακή  Διεύθυνση Μετανάστευσης  στην Αδριανούπολη.  Αναφέρθηκε  ότι  300 πρόσφυγες θα επιστρέψουν  πίσω στην Τουρκία από την Τετάρτη με την ίδια μέθοδο .

Στις  29 Νοεμβρίου  2015,  η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία συμφώνησαν σε μια  οικονομική συμφωνία για την ενίσχυση της Τουρκίας  με 3 δις ευρώ λόγω  της μεγάλης παρουσίας Σύρων προσφύγων  στην Τουρκία.

Αν η Άγκυρα εκπληρώσει την συμφωνία  επανεισδοχής στο ακέραιο, η Επιτροπή της ΕΕ θα προτείνει την απελευθέρωση εκτός όλων των άλλων και της  βίζας για τους Τούρκους πολίτες τον Οκτώβριο το 2016.

Φοβέρα ήθελαν οι Τούρκοι , τόσο από τις ΗΠΑ όσο και από την ΕΕ, για την στάση τους στο μεταναστευτικό, αλλιώς χρήματα « γιοκ».

Ελπίζουμε να συνεχιστούν οι επαναπροωθήσεις Μεταναστών ειδικά από χώρες της Βόρειας Αφρικής  , διότι οι μετανάστες αυτοί   βαρύνονται και με άσχημο « παρελθόν» σε σχέση με την συμπεριφορά τους σε όποια χώρα και αν μετέβησαν.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ