Κόσμος

Το Ισραήλ «κοντά» στο αποκαλούμενο «Αραβικό ΝΑΤΟ» λόγω απειλών από το Ιράν για πυρηνικό πλήγμα

Σε άρθρο με τίτλο (Επιβεβαίωση του pentapostagma.gr.! Η Σαουδική Αραβία ανακοίνωσε την δημιουργία παν-ισλαμικής στρατιωτικής συμμαχίας),  αναφέραμε το γεγονός ότι ο διάδοχος και υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σάλμα  ανακοίνωσε το σχηματισμό της « Ισλαμικής  στρατιωτικής συμμαχίας» από 34 μουσουλμανικά σουνιτικά κράτη ( συμπεριλαμβάνεται και η Τουρκία), τα οποία ελέγχει η χώρα του   για την καταπολέμηση δήθεν της τρομοκρατίας, που οι ίδιοι «σπονσονάρουν» .

Η προτεινόμενη συμμαχία δεν θα είναι αντίθετη προς οποιαδήποτε συγκεκριμένη χώρα και θα στρέφεται αποκλειστικά κατά της  τρομοκρατίας και των απειλών τύπου ISIS, αναφέρουν οι δημιουργοί του αποκαλούμενου « Αραβικού ΝΑΤΟ».

Η συμμαχία των μουσουλμανικών εθνών δεν θα περιλαμβάνει το Ιράν, αλλά χώρες μουσουλμανικές που ανήκουν στο σουνιτικό δόγμα , σύμφωνα με το κανάλι Dunya News.

Το Πακιστάν εντάσσεται στο πλαίσιο για την προτεινόμενη στρατιωτική συμμαχία των 34 μουσουλμανικών  των εθνών.

Για τον σκοπό αυτόν  ο  πρωθυπουργός του Πακιστάν Ν. Σαρίφ και ο αρχηγός του στρατού Στρατηγός  Ρ.  Σαρίφ, πραγματοποιούν   επίσκεψη τριών ημερών επ΄ ευκαιρία της μεγάλης κοινής στρατιωτικής άσκησης, ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί.

Στρατεύματα από 21 διαφορετικές χώρες συμμετείχαν στις στρατιωτικές ασκήσεις  στο βόρειο τμήμα της Σαουδικής Αραβίας, έχοντας ως στόχο  να προετοιμαστούν καλύτερα για μια τρομοκρατική επίθεση.

Το διακύβευμα όμως της όλης διαδικασίας ιδρύσεως αυτού του στρατιωτικού οργανισμού  είναι η παρουσία  του Ισραήλ, το οποίο  φέρεται να υλοποιεί  « αθόρυβα» ανοίγματα σε σουνιτικά  αραβικά κράτη με σκοπό να πιέσει για στενότερους δεσμούς, αναφέρουν διεθνή ΜΜΕ.

Τελ Αβίβ ελπίζει να αντιμετωπίσει κατά αυτόν τον τρόπο την επιρροή της Τεχεράνης ,  η οποία έχει επανειλημμένως απειλήσει να επιτεθεί στο Ισραήλ με τα πυρηνικά όπλα και πυραύλους μακρού βεληνεκούς που αναπτύσσονται ραγδαία , σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα  Wall Street Journal.

Πολλές χώρες όμως έχουν επικρίνει έντονα την Σαουδική Αραβία για  παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και για την  δημιουργία μπλοκ χωρών εναντίον του Ιράν  με σκοπό την  κυριαρχία στην Μέση Ανατολή.

Βασιζόμενοι στο ρητό  « ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου», οι Ισραηλινοί θέλουν να στρέψουν την κύρια προσοχή της νέας συμμαχίας εναντίων των Ιρανών ξεσηκώνοντας ακόμη και  έναν ενδομουσουλμανικό πόλεμο. Η Τεχεράνη αποτελεί μεγάλη απειλή για το Τελ Αβίβ  το οποίο  θα κάνει τα πάντα για να την εξαλείψει.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ