Αρχείο

Τους κάνει πλάκα ο Β.Πούτιν: «Η Ρωσία μπορεί να αυξήσει την στρατιωτική παρουσία της στην Συρία, αν χρειαστεί»

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προειδοποίησε σήμερα  Πέμπτη ότι η Ρωσία θα μπορούσε να αυξήσει την στρατιωτική της παρουσία στη Συρία μέσα σε «λίγες  ώρες» αν χρειαστεί, όμως ο ίδιος παρότρυνε όλες τις πλευρές της σύγκρουσης να σεβαστούν την κατάπαυση του πυρός.

Ο Πούτιν μίλησε κατά τη διάρκεια τελετής στην πολυτελή αίθουσα του Αγίου Γεωργίου στο  Κρεμλίνου , βραβεύοντας Αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και  στρατιώτες που πολέμησαν στη Συρία, με την απονομή ειδικού παρασήμου από  ορείχαλκο.

Η βράβευση αυτή αφορούσε περίπου 700 άνδρες των ρωσικών δυνάμεων οι οποίοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, αναφέρει δημοσίευμα.

« Αν υπάρξει ανάγκη, η Ρωσία κυριολεκτικά μέσα σε μερικές ώρες μπορεί να αυξήσει την παρουσία της στην περιοχή με το μέγεθος που απαιτείται για την εξελισσόμενη κατάσταση ,  χρησιμοποιώντας ολόκληρο το οπλοστάσιο των δυνατοτήτων που έχουμε στη διάθεσή μας», τόνισε ο ίδιος.

«Εμείς δεν θα θέλαμε να το κάνουμε αυτό, μια στρατιωτική κλιμάκωση δεν είναι επιλογή μας», πρόσθεσε ο ίδιος.

«Και αυτός είναι ο λόγος που βασίζουμε  τις  ελπίδες μας για ύπαρξη κοινής λογικής από όλα τα μέρη , με  προσήλωση  ιδιαίτερα στην ειρηνευτική διαδικασία τόσο από τις συριακές αρχές όσο και από την αντιπολίτευση», κατέληξε ο Ρώσος  Πρόεδρος .

Τη Δευτέρα, ο Πούτιν διέταξε την απόσυρση  των ρωσικών  ενόπλων δυνάμεων από την Συρία, λέγοντας ότι το έργο της Μόσχας ολοκληρώθηκε  «στο σύνολό του».

Ο ίδιος δήλωσε ότι η Μόσχα δεν εγκαταλείπει το σύμμαχο της Σύρο Πρόεδρο  Μπασάρ αλ-Άσαντ, υποσχόμενη  συνέχιση των στρατιωτικών ενισχύσεων της Ρωσίας, καθώς και της οικονομικής και άλλης υποστήριξης στο καθεστώς του Σύρου ηγέτη .

Η απόσυρση ρωσικών δυνάμεων , σύμφωνα με τον Ρώσο Πρόεδρο  δεν θα αλλάξει σημαντικά την ισορροπία δυνάμεων στη Συρία.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Μόσχα θα διατηρήσει τα προηγμένα συστήματα αεράμυνας  S-400 που σταθμεύουν στη χώρα,  και έδωσε εντολή να  καταρρίπτεται "κάθε στόχος"  που  θεωρείται απειλή.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι είναι  βέβαιος ότι οι «πατριωτικές δυνάμεις» που αγωνίζονται εναντίον των  τζιχαντιστών θα νικήσουν στο πεδίο της μάχης στο εγγύς μέλλον.

Πολλοί αναλυτές υποστήριζαν  τον κίνδυνο μιας δαπανηρής  παρατεταμένης  εκστρατείας  παρόμοιας με την συμμετοχή της Σοβιετικής Ένωσης στο πόλεμο  10 ετών στο Αφγανιστάν, για αυτό και ο  Πούτιν αποφάσισε να αποσύρει τις δυνάμεις του από την Συρία .

Η βράβευση αυτή είναι σε  αντίθεση με τους στρατιώτες που πολέμησαν  στην Ουκρανία και  παρέμειναν σε μεγάλο βαθμό αφανείς, αφού  έλαβαν βραβεία κεκλεισμένων των θυρών, ενώ εκείνοι που έχασαν τη ζωή τους θάφτηκαν σε μυστικά νεκροταφεία.

Η Κριμαία θα είναι από εδώ και στο εξής η κύρια βάση από την οποία θα ελέγχεται  η Συρία , διαθέτοντας ένα τεράστιο στράτευμα με όλων των ειδών τα μέσα. μαζί με τον στόλο της Κασπίας θάλασσας.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ