Κόσμος

Σέρβοι εθελοντές υπέγραψαν συμφωνία για συνεργασία και αμοιβαία συνδρομή με τους Ρωσόφωνους του Ντονέτσκ

Στις 27 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε στην Μόσχα με την υποστήριξη της Ένωσης των εθελοντών του Ντονέτσκ,   Διεθνές Συνέδριο Εθελοντών, αναφέρουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Στην ημερήσια διάταξη του συνεδρίου ήταν το ζήτημα του ρόλου του εθελοντισμού στην αντίσταση κατά των "εξωτερικών εχθρών" , της διεθνούς τρομοκρατίας και της προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Στην σύνοδο αυτή παρέστησαν αντιπροσωπείες από την Ρωσία, την Σερβία, την Ουκρανία, την Βοσνία-Ερζεγοβίνη, την Τσεχία , την Σουηδία, την Φινλανδία, την Χιλή, την Ισπανία, την Γερμανία, το Βέλγιο, την Ιταλία, τη Νότια Οσετία, το Ηνωμένο Βασίλειο, και την Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, τους Σύρους Κούρδους , και άλλες  ενώσεις .

Κατά την συζήτηση  ζωτικών θεμάτων, ο επικεφαλής της Ένωσης  των Εθελοντών του   Ντονέτσκ  Αλέξανδρος Μποροπέι σημείωσε το σημαντικό ρόλο και την υποστήριξη των Σέρβων εθελοντών στους Ρωσόφωνους του  Ντονέτσκ  που υποφέρουν από τις  επιθέσεις των Ουκρανικών δυνάμεων.

«Πολλοί Σέρβοι πήραν μέρος στην προστασία των αμάχων στο  Ντονέτσκ , και στην πρόληψη της  ανθρωπιστικής καταστροφής. Είμαστε και  αισθανόμαστε  την αδελφική στήριξη του σερβικού λαού. Μόνο μαζί θα πετύχουμε την ευτυχία, την  ειρήνη και την ευημερία για τους λαούς μας »,  είπε ο Ρώσος επικεφαλής.

Μετά την  σύνοδο πραγματοποιήθηκε   η τελετή  υπογραφής της  συμφωνίας μεταξύ της «Ένωσης των εθελοντών του  Ντονέτσκ»  και της  «Ένωσης των Σέρβων βετεράνων και  εθελοντών»,  για την συνεργασία και την αμοιβαία συνδρομή.

Σέρβοι και Ρώσοι εθελοντές, κάλεσαν την διεθνή κοινότητα κάνοντας  έκκληση  να ενωθούν  όλοι στον αγώνα κατά της διεθνούς τρομοκρατίας και του Ουκρανικού  κράτους.

«Στην  βάση της εθελοντικής κοινότητας είναι δυνατόν να δημιουργηθεί μια ενιαία πλατφόρμα για μια τέτοια κίνηση. Ο κόσμος βρίσκεται στα πρόθυρα μιας νέας μεγάλης  καταστροφής. Και τώρα  υπάρχει πλέον  ο χρόνος για την εμφάνιση ενός νέου κινήματος που θα δύναται να ενώσει πολλούς ανθρώπους από  διαφορετικές χώρες. Όλοι μαζί ενάντια στην  ξενοκίνητη επιθετικότητα, για την προστασία των δικαιωμάτων και των ελευθεριών όλων των ανθρώπων. Μαζί  μπορούμε να κερδίσουμε», είπε ο Αλέξανδρος Μποροπέι.

Η  Πρόεδρος του εθελοντικού κινήματος  "Speranza" (Ιταλία), Irina Vikhrova είπε ότι στην Ιταλία υπάρχει  αποκλεισμός των πληροφοριών σχετικά με τα γεγονότα στο Ντονέτσκ ,  αλλά μια τέτοια διάσκεψη, αποτελεί την καλύτερη ευκαιρία για ενημέρωση «σπάζοντας» το τείχος των πληροφοριών, από την Δύση .

«Στην Ιταλία, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης μπλοκάρουν πληροφορίες σχετικά με τα γεγονότα στο Ντονέτσκ  . Το κίνημά μας καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να «σπάσει» τον αποκλεισμό των πληροφοριών , μέσα από συνέδρια, εκθέσεις και άλλες εκδηλώσεις. »,  είπε η ίδια.

Πληροφορίες αναφέρουν κινητικότητα και πάλι στο ζήτημα της Ανατολικής Ουκρανίας , το οποίο προσομοιάζεται με ¨ηφαίστειο", που σιγοκαίει , και όταν εκραγεί  θα " κάψει" την Ευρώπη ολόκληρη.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...