Αρχείο

Ρωσικό πολεμικό πλοίο διασχίζει το Βόσπορο εν μέσω πρωτοφανών μέτρων ασφαλείας. Προάγγελος «εξελίξεων»;


Το ρωσικό αποβατικό πλοίο «Novocherkassk»   διήλθε σήμερα τον  Βόσπορο  καθ 'οδόν προς την Μαύρη Θάλασσα εν μέσω πρωτοφανών  αυστηρών μέτρων ασφαλείας.

Το πολεμικό πλοίο συνοδευόταν από δύο σκάφη,  ένα πλοίο της  τουρκικής ακτοφυλακής καθώς και ένα  ελικόπτερο της τουρκικής αστυνομίας, αναφέρει ο τουρκικός  τύπος.

Το ρωσικό πολεμικό πλοίο «Novocherkassk» εισήλθε  στο Βόσπορο από την θάλασσα του Μαρμαρά γύρω στις 07.15 π.μ. στις 2 Μαρτίου  2016, με την  Τουρκία να λαμβάνει πρωτόγνωρα  αυστηρά   εναέρια και θαλάσσια μέτρα ασφαλείας καθόλη την διάρκεια της διέλευσης  του.

Την ίδια στιγμή η τουρκική αστυνομία στέκονταν  ακοίμητος φρουρός κατά μήκος των ακτών του Βοσπόρου, ενώ το πλοίο κινούνταν  κατά μήκος του στενού συνοδευόμενο  από δύο τουρκικά πλοία του λιμενικού , και ένα ελικόπτερο της αστυνομίας.

Οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ρωσία βαίνουν διαρκώς κλιμακούμενες  με την ένταση να αναβαίνει  εκατέρωθεν.

Τα Ρωσικά πολεμικά πλοία συνεχίζουν  να διασχίζουν  το στενό του Βοσπόρου , αλλά η στάση της Άγκυρας προδικάζει λίαν συντόμως εξελίξεις με τα στενά.

Έγκυροι γεωπολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τα Στενά του Βοσπόρου θα «κλείσουν» για το ρωσικό ναυτικό, για αυτό και η «παρουσία» νατοϊκών πλοίων στο Αιγαίο.

Επίσης είναι γνωστό από αρχαιοτάτων χρόνων ότι η περίοδο της Άνοιξης και το καλοκαίρι είναι οι καλύτερες περίοδοι για « πολεμικές επιχειρήσεις».

Σε άρθρο από το pentapostagma.gr, με τίτλο: Η Ρωσία θα εξαπολύσει «καταιγίδα» από φωτιά και ατσάλι στην Τουρκία σε περίπτωση που προκληθεί ξανά, είχαμε τονίζει ότι πολλοί έγκυροι γεωπολιτικοί αναλυτές συγκρίνουν  την σημερινή κατάσταση μεταξύ των δύο χωρών με την κατάσταση που υπήρχε στο Σεράγεβο το 1914.

Οι ίδιοι αναλυτές συγκρίνοντας τις δύο εποχές τονίζουν , ότι πολλά εξαρτώνται  από την συμπεριφορά του Ρ. Ερντογάν, η οποία  μπορεί να προκαλέσει  έναν τρίτο παγκόσμιο πόλεμο.  Αυτή η τεταμένη σημερινή γεωπολιτική κατάσταση μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας , δεν δείχνει κανένα σημάδι χαλάρωσης και συνεχώς "εμπλουτίζεται" και με νέα συμβάντα .

Σε  όλο αυτό το σκηνικό η Ελλάδα αποτελεί μια χώρα θα βρεθεί στην κυριολεξία στην μέση των εξελίξεων ,  για αυτό και πρέπει να συνέλθουμε και το συντομότερο δυνατό  να δράσουμε αναλόγως .

Δείτε σχετικό βίντεο:

http://www.hurriyetdailynews.com/PlayVideo.aspx?VideoID=865

March/02/2016

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...