Εκκλησία

Ρωσικός Τύπος: Ο Μητροπολίτης Σιατίστης Παύλος στοχοποιεί τους Έλληνες πολιτικούς για εγκλήματα κατά του Ελληνικού λαού.

Στον ρωσικό εκκλησιαστικό τύπο φιλοξενούνται οι δηλώσεις του Μητροπολίτη Σισανίου κ Σιατίστης Παύλου σύμφωνα με τις οποίες, είπε: «οι Έλληνες πολιτικοί  για πολλά χρόνια διέπραξαν εγκλήματα κατά της χώρας και του λαού. Για να εξοικονομήσουν χρήματα  και να απολαύσουν τα οφέλη τους , δεν  κατέστρεψαν μόνο  την ελληνική οικονομία, αλλά και  τους ίδιους τους ανθρώπους».

«Οι Έλληνες πολιτικοί  χρησιμοποίησαν τα ανθρώπινα πάθη του καθενός , αλλά και σκόπιμα διεφθαρμένους ανθρώπους για τον σκοπό αυτόν . Αυτό έγινε με την αμέριστη βοήθεια των τηλεοπτικών σταθμών που τους είχαν υπό τον έλεγχό τους ...

Η διαφθορά των ανθρώπων έγινε με το όνειρο  πως ότι γίνεται έχει ως στόχο την επιστροφή στην προηγούμενη πραγματικότητα. Ένα όνειρο που αφορά στην επιστροφή των παλαιών  "υπέροχων στιγμών"  της άνεσης και της ευχαρίστησης.

Κανένας από τους πολιτικούς δεν έχει  το θάρρος να παραδεχθεί ότι αυτά τα χρόνια δεν θα επιστρέψουν ποτέ, διότι ακριβώς  προϋπήρξαν αυτά τα χρόνια της ανομίας. Η πτώση της Ελλάδας είχε προγραμματιστεί, και οι πολιτικοί έχουν γίνει βασικοί εταίροι στην διαδικασία αυτή.

Η κατανάλωση είχε  γίνει το νόημα της ζωής. Οι Έλληνες έκαναν  τα πάντα   για αυτό. Δάνεια για διακοπές, δάνεια για αγορές , δάνεια, δάνεια ... Οι κυβερνώντες δεν έκαναν τίποτα για να το σταματήσουν.

Παράλληλα, μια ολομέτωπη και άνανδρη επίθεση έπληξε και  την ελληνική  Εκκλησία. Τηλεοπτικά κανάλια, που εξυπηρετούσαν κυρίως ξένα συμφέροντα, και μετά η πολιτική εξουσία , προσπάθησαν να διαρρήξουν τον δεσμό με τον ελληνικό λαό , ο οποίος είναι  ή πηγή ζωής και δύναμης της εκκλησίας μας  .

Μόνο οι ανόητοι δεν καταλαβαίνουν ότι η προετοιμασία αυτής της  επίθεσης είχε  ως στόχο τον ίδιο τον λαό. Μόνο οι ανόητοι δεν μπορούσαν να καταλάβουν ότι ο στόχος της επίθεσης δεν είναι  ο Θεός, αλλά ο άνθρωπος. Δεν καταλαβαίνουν δηλαδή ότι υπάρχει μια προσπάθεια να καταστραφεί  το καταφύγιο των ανθρώπων που είναι  η Εκκλησία, για να  καταστρέψουν τους ίδιους  μετά.

Οι Έλληνες πολιτικοί δήλωσαν για την  «μεγάλη εκκλησιαστική περιουσία», η οποία  που είναι ; Η Εκκλησία δώρισε  στον ελληνικό λαό το 96% της περιουσίας αυτής . Η οποία που είναι τώρα ; Σε ανθρώπους , ή στην τσέπη κάποιου; Κανείς δεν τόλμησε να προβεί σε τέτοια έρευνα ποτέ στην Ελλάδα.

Το σύστημα «θέλει»  κατεστραμμένους ανθρώπους, για να τους αναγκάσει στην συνέχεια να σιωπήσουν και να υπακούσουν, στα ξένα συμφέροντα.

Επίσης, σε κάποιο βαθμό οι δυνάμεις αυτές κατάφεραν να δυσφημίσουν την Εκκλησία και να στρέψουν  τους ανθρώπους εναντίον της , όπως ο Νέρωνας , ο οποίος έκαψε  την Ρώμη, και στην συνέχεια κατηγόρησε τους Χριστιανούς για τα  εγκλήματα  του.

Η απίστευτη δύναμη έχει γίνει ένα εργαλείο στα χέρια των ξένων, οι οποίοι  προσπαθούν  να καταστρέψουν την γλώσσα,  την ιστορική μνήμη, την πίστη στο Θεό, επιθυμώντας να υποτάξουν  πλήρως τον ελληνικό λαό, ο οποίος είναι « αιχμάλωτος» ς φανταστικών ονείρων  και ψεύτικων υποσχέσεων.

Η  ατέρμονη  πολιτική αυτή δεν έχει  διέξοδο. Δυστυχώς  όταν οι άνθρωποι θα έχουν επίγνωση της ευθύνης τους για την σημερινή κατάσταση, θα είναι πολύ αργά.

Πότε θα καταλάβουμε ότι οποιαδήποτε απόφαση στο υπάρχον σοβαρό οικονομικό πρόβλημα δεν θα είναι ανώδυνη. Πρέπει όλος ο λαός  αποφασισμένα να δράσει  από κοινού, και σε καμία περίπτωση  χώρια, κατέληξε ο Μητροπολίτης σε παρέμβαση στην σημερινή δραματική κατάσταση της χώρας.

Ο λαός και  ο κλήρος από κοινού πρέπει  να «σηκώσουν» τα λάβαρα της χριστιανοσύνης για να βαδίσουμε τον ορθό δρόμο της αποτίναξης αυτής της ιδιότυπης σκλαβιάς.

Η Ελλάδα μετά το 1821 καλείται και πάλι να επαναβεβαιώσει την ιστορική παρουσία της περνώντας την στενωπό της  μοντέρνας « Σκύλας και Χάρυβδης» για να βγει  στην ανοικτή θάλασσα για την πνευματική «Ιθάκη».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ